Ge­vul­de pa­pri­ka's met bo­nen, pom­poen en aman­de­len

Paprika's kun je vullen met alles wat je lekker vindt. Deze keer: pompoen, bonen en amandelen.

(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Paprika's kun je vullen met alles wat je lekker vindt. Deze keer: pompoen, bonen en amandelen. 4 personen
3 40

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Laat de bonen uitlekken en hak de amandelen grof. Halveer de cherrytomaten en snijd de peterselie fijn. Verhit de olie in een pan en fruit de ui 2 min. Voeg de knoflook, bonen, tomaten en pompoen toe en bak 3 min. mee. Schep de peterselie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten, maar laat de steeltjes zitten. Vul de paprika’s met de groenten en verdeel de amandelen en kaas erover. Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in de oven.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken tot het bakken in de oven. Bewaar afgedekt in de koelkast.

combinatietip:

Lekker met AH Biologische 5-granenrijst of AH Biologische spelt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Gevulde paprika's met bonen, pompoen en amandelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de pa­pri­ka's met bo­nen, pom­poen en aman­de­len

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Gevulde paprika’s 674360 stap 1

Instructievideo

00:05 min.

2
2
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 425 g black eyed bonen
  • 50 g geroosterde amandelen
  • 250 g cherrytomaten
  • 20 g platte peterselie

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Laat de bonen uitlekken en hak de amandelen grof. Halveer de cherrytomaten en snijd de peterselie fijn.

Gevulde paprika’s 674360 stap 2

Instructievideo

00:19 min.

3
3
  • 1 el olijfolie
  • 400 g pompoenstukjes

Verhit de olie in een pan en fruit de ui 2 min. Voeg de knoflook, bonen, tomaten en pompoen toe en bak 3 min. mee.

Gevulde paprika’s 674360 stap 3

Instructievideo

00:09 min.

4
4

Schep de peterselie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Gevulde paprika’s 674360 stap 4

Instructievideo

00:34 min.

5
5
  • 4 rode paprika's

Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten, maar laat de steeltjes zitten.

Gevulde paprika’s 674360 stap 5

Instructievideo

00:48 min.

6
6
  • 150 g geraspte belegen kaas

Vul de paprika’s met de groenten en verdeel de amandelen en kaas erover.

Gevulde paprika’s 674360 stap 6

Instructievideo

00:41 min.

7
7

Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in de oven.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken tot het bakken in de oven. Bewaar afgedekt in de koelkast.

combinatietip:

Lekker met AH Biologische 5-granenrijst of AH Biologische spelt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.