Een­pans­ge­recht met lin­zen, cour­get­te, to­maat en kriel­tjes

Eenpansgerechten zijn ideaal. Niet alleen voor de afwas, maar de smaken versterken elkaar ook.

(58)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Eenpansgerechten zijn ideaal. Niet alleen voor de afwas, maar de smaken versterken elkaar ook. 4 personen
3 58

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de krieltjes 10 min. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm (brunoise). Voeg met de harissa en ras el hanout toe aan de krieltjes en bak 5 min. mee.
  2. Laat ondertussen de linzen uitlekken. Snijd de tomaten in partjes en de abrikozen in stukjes. Voeg de linzen, tomaten en abrikozen toe aan het kriel-courgettemengsel en laat op laag vuur 5 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de peterselie fijn en strooi over de schotel.
video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Eenpansgerecht met linzen, courgette, tomaat en krieltjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Een­pans­ge­recht met lin­zen, cour­get­te, to­maat en kriel­tjes

1
1
  • 2 el olijfolie
  • 450 g krieltjes
  • 1 courgette

Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de krieltjes 10 min. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm (brunoise).

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

2
2
  • 1 tl harissa
  • 1 el ras el hanout

Voeg met de harissa en ras el hanout toe aan de krieltjes en bak 5 min. mee.

3
3
  • 800 g linzen
  • 1 schaal tastytomtomaten
  • 80 g gewelde abrikozen zonder pit

Laat ondertussen de linzen uitlekken. Snijd de tomaten in partjes en de abrikozen in stukjes.

4
4

Voeg de linzen, tomaten en abrikozen toe aan het kriel-courgettemengsel en laat op laag vuur 5 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 10 g platte peterselie

Snijd ondertussen de peterselie fijn en strooi over de schotel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.