Ro­de­kool-knol­sel­de­rij­stamp­pot

Heerlijk winters stamppotje waar we het voorjaar stiekem zo lang mogelijk voor willen uitstellen.

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Heerlijk winters stamppotje waar we het voorjaar stiekem zo lang mogelijk voor willen uitstellen. 4 personen
3 25

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Doe in een ruime pan en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Schil de knolselderij, snijd in stukken en voeg de laatste 10 min. toe aan de aardappelen. Was ondertussen de appels en snijd in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd het ongeschilde vruchtvlees in blokjes van 1 cm (brunoise). Verhit de olie in een pan en bak de rodekool en appel 5 min. Draai het vuur laag, voeg het water toe en laat 5 min. op laag vuur stoven.
  2. Snijd ondertussen de kaas in blokjes van een ½ cm. Verwarm de melk in een steelpan (of in de magnetron). Giet de aardappelen en knolselderij af, vang het kookvocht op en stamp fijn met de pureestamper. Meng de melk en het opgevangen kookvocht erdoor. Voeg de kaas toe en verwarm 2 min. al roerend op middelhoog vuur. Zet het vuur uit en roer het rodekool-appelmengsel voorzichtig door de puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Rodekool-knolselderijstamppot

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­de­kool-knol­sel­de­rij­stamp­pot

1
1
  • 1 kg kruimige aardappel

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Doe in een ruime pan en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.

2
2
  • 600 g knolselderij

Schil de knolselderij, snijd in stukken en voeg de laatste 10 min. toe aan de aardappelen.

3
3
  • 2 friszoete en aromatische appels

Was ondertussen de appels en snijd in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd het ongeschilde vruchtvlees in blokjes van 1 cm (brunoise).

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 300 g gesneden rode kool
  • 50 ml water

Verhit de olie in een pan en bak de rodekool en appel 5 min. Draai het vuur laag, voeg het water toe en laat 5 min. op laag vuur stoven.

5
5
  • 150 g Goudse belegen komijnekaas
  • 150 ml halfvolle melk

Snijd ondertussen de kaas in blokjes van een ½ cm. Verwarm de melk in een steelpan (of in de magnetron).

6
6

Giet de aardappelen en knolselderij af, vang het kookvocht op en stamp fijn met de pureestamper. Meng de melk en het opgevangen kookvocht erdoor.

7
7

Voeg de kaas toe en verwarm 2 min. al roerend op middelhoog vuur.

8
8

Zet het vuur uit en roer het rodekool-appelmengsel voorzichtig door de puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.