Ge­bak­ken rijst met pit­ti­ge ma­kreel en wor­tel­sa­la­de

Makreel is niet alleen heel lekker, de onverzadigde vetzuren zijn ook nog eens goed voor je.

(46)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Makreel is niet alleen heel lekker, de onverzadigde vetzuren zijn ook nog eens goed voor je. 4 personen
3 46

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil en rasp ondertussen de winterpeen met een grove rasp. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snipper de rode ui. Schil en rasp de gember. Meng de peen, het limoenrasp, 0.5 el per persoon van het sap en ⅔ van de ui door elkaar. Breng eventueel op smaak met zout. Giet de rijst af. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de sesamzaadjes 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en schep om met de wortelsalade.
  2. Verhit de olie in dezelfde pan. Fruit de geraspte gember en de rest van de ui 2 min. Voeg de rijst en erwten toe en bak nog 3 min. mee. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees heel fijn. Verdeel de rijst en salade over de diepe borden. Breek de makreel in grove stukken en verdeel over de rijst. Bestrooi met de peper

variatietip:

Je kunt ook kiezen voor gerookte makreel met peper (schaal ca. 258 g).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 9 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Gebakken rijst met pittige makreel en wortelsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken rijst met pit­ti­ge ma­kreel en wor­tel­sa­la­de

1
1
  • 300 g zilvervliesrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 400 g winterpeen

Schil en rasp ondertussen de winterpeen met een grove rasp.

3
3
  • 1 limoen
  • 2 rode uien
  • 3 cm gember

Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snipper de rode ui. Schil en rasp de gember.

4
4

Meng de peen, het limoenrasp, 0.5 el per persoon van het sap en ⅔ van de ui door elkaar. Breng eventueel op smaak met zout.

5
5
  • 2 el sesamzaad

Giet de rijst af. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de sesamzaadjes 3 min. op middelhoog vuur.

6
6

Neem uit de pan en schep om met de wortelsalade.

7
7
  • 1 el arachideolie

Verhit de olie in dezelfde pan. Fruit de geraspte gember en de rest van de ui 2 min.

8
8
  • 200 g tuinerwten

Voeg de rijst en erwten toe en bak nog 3 min. mee.

9
9
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees heel fijn.

10
10
  • 260 g gerookte makreelfilet

Verdeel de rijst en salade over de diepe borden. Breek de makreel in grove stukken en verdeel over de rijst. Bestrooi met de peper.

variatietip:

Je kunt ook kiezen voor gerookte makreel met peper (schaal ca. 258 g).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.