Pi­ta gy­ros met tzat­zi­ki & sa­la­de

Fastfood mét verse groenten: het beste van twee werelden samen.

(50)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Fastfood mét verse groenten: het beste van twee werelden samen. 4 personen
3 50

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het vlees in reepjes en meng met de Griekse kruiden, 2/3 van de olie en eventueel een mespunt zout. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd in boogjes en rasp de rest met een grove rasp. Meng de geraspte komkommer met de yoghurt en pers de teen knoflook erboven. Breng de tzatziki op smaak met peper.
  2. Snijd de tomaten in dunne partjes en laat de olijven uitlekken. Meng de olijven, komkommerboogjes en tomaten met de rest van de olie en breng op smaak met peper. Bereid de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter en bak het vlees met de marinade 4 min. op hoog vuur gaar. Schep regelmatig om. Snijd de broodjes open en vul met de salade, gyros en wat tzatziki.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Pita gyros met tzatziki & salade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pi­ta gy­ros met tzat­zi­ki & sa­la­de

1
1
  • 350 g filetlapjes à la minute
  • 3 el Griekse kruiden
  • 2 el olijfolie

Snijd het vlees in reepjes en meng met de Griekse kruiden, de olie en eventueel een mespunt zout.

2
2
  • 1 komkommer

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd ⅓ in boogjes en rasp de rest met een grove rasp.

3
3
  • 170 g Griekse yoghurt (0% vet)
  • 1 teen knoflook

Meng de geraspte komkommer met de yoghurt en pers de teen knoflook erboven. Breng de tzatziki op smaak met peper.

4
4
  • 1 schaal tastytomtomaten
  • 240 g Kalamata-olijven zonder pit

Snijd de tomaten in dunne partjes en laat de olijven uitlekken.

5
5
  • 1 el olijfolie

Meng de olijven, komkommerboogjes en tomaten met de rest van de olie en breng op smaak met peper.

6
6
  • 4 pitabroodjes

Bereid de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7
7

Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter en bak het vlees met de marinade 4 min. op hoog vuur gaar. Schep regelmatig om.

8
8

Snijd de broodjes open en vul met de salade, gyros en wat tzatziki.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.