Oven­pas­ta met tar­taar­bal­le­tjes, prei en ri­cot­ta

Tartaar en ricotta zijn net een stapje gezonder dan kaas en bechamel. En net zo lekker!

(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Tartaar en ricotta zijn net een stapje gezonder dan kaas en bechamel. En net zo lekker! 4 personen
3 45

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • lage ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de sjalotten en snijd de bladselderij fijn. Doe de tartaar met de helft van de sjalot, de helft van de bladselderij, 2 el ricotta en peper in een kom. Kneed door elkaar en vorm er met vochtige handen 16 balletjes van ter grootte van een walnoot. Verhit de olie in een hapjespan en bak de balletjes rondom aan in 5 min. Neem met een schuimspaan uit de pan en leg op een schaal.
  2. Was ondertussen de prei en snijd in ringen van een ½ cm. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen de rest van de olie in de braadpan en fruit de rest van de sjalot 1 min. Voeg de prei en paprika toe en bak 5 min. Voeg de tomatenblokjes toe en laat op laag vuur 5 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de pasta en tartaarballetjes toe aan de saus en verdeel over de ovenschaal.
  3. Verdeel de rest van de ricotta erover en bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Garneer met de rest van de selderij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Ovenpasta met tartaarballetjes, prei en ricotta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­pas­ta met tar­taar­bal­le­tjes, prei en ri­cot­ta

1
1
  • 3 sjalotten
  • 20 g bladselderij

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de sjalotten en snijd de bladselderij fijn.

2
2
  • 300 g rundertartaar

Doe de tartaar met de helft van de sjalot, de helft van de bladselderij, 0.5 el ricotta per persoon en peper in een kom.

3
3

Kneed door elkaar en vorm er met vochtige handen 4 balletjes per persoon van ter grootte van een walnoot.

4
4
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de balletjes rondom aan in 5 min. Neem met een schuimspaan uit de pan en leg op een schaal.

5
5
  • 2 preien
  • 2 rode paprika's

Was ondertussen de prei en snijd in ringen van een ½ cm. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

6
6
  • 300 g volkoren penne

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

7
7
  • 1 el olijfolie

Verhit ondertussen de rest van de olie in de braadpan en fruit de rest van de sjalot 1 min.

8
8
  • 400 g tomatenblokjes

Voeg de prei en paprika toe en bak 5 min. Voeg de tomatenblokjes toe en laat op laag vuur 5 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9

Voeg de pasta en tartaarballetjes toe aan de saus en verdeel over de ovenschaal.

10
10
  • 150 g ricotta

Verdeel de rest van de ricotta erover en bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Garneer met de rest van de selderij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.