Prei-pad­den­stoe­leno­me­let met vol­ko­ren­brood

Lekker als-ie nog warm is of je maakt 'm gewoon al eerder en neemt 'm koud mee!

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch Lekker als-ie nog warm is of je maakt 'm gewoon al eerder en neemt 'm koud mee! 4 personen
3 7

Ingrediënten

Keukenspullen
  • hapjespan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit de olie in de hapjespan en bak de prei en tijm 3 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de paddenstoelen in plakjes, voeg toe aan de prei en bak nog 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Klop ondertussen de eieren los en schenk over de groenten. Doe de deksel op de pan en laat in ca. 10 min. op laag vuur gaar worden. Neem de omelet uit de pan en snijd in kwarten. Serveer met het volkorenbrood.

combinatietip:

Lekker met wat rucola.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Prei-paddenstoelenomelet met volkorenbrood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Prei-pad­den­stoe­leno­me­let met vol­ko­ren­brood

1
1
  • 1 el olijfolie
  • 200 g fijngesneden prei
  • 1 tl gedroogde tijm

Verhit de olie in de hapjespan en bak de prei en tijm 3 min. op middelhoog vuur.

2
2
  • 200 g paddenstoelenmelange

Snijd ondertussen de paddenstoelen in plakjes, voeg toe aan de prei en bak nog 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 6 eieren

Klop ondertussen de eieren los en schenk over de groenten. Doe de deksel op de pan en laat in ca. 10 min. op laag vuur gaar worden.

4
4
  • 4 sneetjes volkorenbrood

Neem de omelet uit de pan en snijd in kwarten. Serveer met het volkorenbrood.

combinatietip:

Lekker met wat rucola.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.