Ver­se-ka­bel­jauw-cous­cous­ver­ras­sing uit de oven

Een heel gerecht als één pakketje uit de oven!

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een heel gerecht als één pakketje uit de oven! 2 personen
2 6

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Knip 2 stukken bakpapier van 40 x 40 cm.
  2. Was de tomaten en snijd in blokjes. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd de dille fijn. Doe de tomaten en knoflook met de tomatenpuree, peen julienne, tabasco, de helft van de dille, couscous en het kokend water in een kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep goed om.
  3. Verdeel het couscousmengsel over de stukken bakpapier. Verdeel de kabeljauw erover en bestrooi met de rest van de dille en eventueel zout.
  4. Vouw het bakpapier losjes dicht tot pakketjes (en papillotte). Leg de vis-couscouspakketjes op de bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar. Neem uit de oven, vouw voorzichtig open en serveer direct.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 1 2017

Verse-kabeljauw-couscousverrassing uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ver­se-ka­bel­jauw-cous­cous­ver­ras­sing uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2

Knip 2 stukken bakpapier van 40 x 40 cm.

3
3
  • 2 tomaten
  • 1 teen knoflook
  • 7½ g dille

Was de tomaten en snijd in blokjes. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd de dille fijn.

4
4
  • 35 g tomatenpuree
  • 150 g rauwkost peen julienne
  • ½ tl tabasco red peppersauce
  • 100 g couscous
  • 100 ml kokend water

Doe de tomaten en knoflook met de tomatenpuree, peen julienne, tabasco, de helft van de dille, couscous en het kokend water in een kom.

5
5

Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep goed om.

6
6
  • 260 g kabeljauw

Verdeel het couscousmengsel over de stukken bakpapier. Verdeel de kabeljauw erover en bestrooi met de rest van de dille en eventueel zout.

7
7

Vouw het bakpapier losjes dicht tot pakketjes (en papillotte). Leg de vis-couscouspakketjes op de bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar.

8
8

Neem uit de oven, vouw voorzichtig open en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.