Ara­bisch ge­krui­de schar­rel­kip met oven­groen­ten

Gerechten kruiden: in Arabische landen weten ze wel hoe je dat doet.

(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Gerechten kruiden: in Arabische landen weten ze wel hoe je dat doet. 2 personen
4 4

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaak en winterpeen. Halveer en snijd in stukken van 2 cm. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.
  2. Meng de pastinaak, peen, kikkererwten, knoflook, de helft van de baharat met de helft van de olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.
  3. Meng ondertussen de rest van de baharat met de rest van de olie en wrijf de kipfilets ermee in. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak de kipfilets in een koekenpan 2 min. aan elke kant op hoog vuur tot ze rondom goudbruin zijn.
  4. Neem na 10 min. de groente uit de oven en schep om. Leg de kip met de velkant naarboven tussen de groenten en bak nog 15 min.
  5. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Verdeel de groenten en kip over de borden en garneer met de peterselie.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 56 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 23 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 1 2017

Arabisch gekruide scharrelkip met ovengroenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ara­bisch ge­krui­de schar­rel­kip met oven­groen­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 400 g pastinaak
  • 200 g winterpeen

Schil de pastinaak en winterpeen. Halveer en snijd in stukken van 2 cm.

3
3
  • 400 g kikkererwten
  • 1 teen knoflook

Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.

4
4
  • ½ tl baharat
  • 1 el olijfolie

Meng de pastinaak, peen, kikkererwten, knoflook, de baharat met de olie, peper en eventueel zout.

5
5

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.

6
6
  • ½ tl baharat
  • 350 g Franse scharrelkipfilet met vel

Meng ondertussen de rest van de baharat met de rest van de olie en wrijf de kipfilets ermee in. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Bak de kipfilets in een koekenpan 2 min. aan elke kant op hoog vuur tot ze rondom goudbruin zijn.

8
8

Neem na 10 min. de groente uit de oven en schep om. Leg de kip met de velkant naarboven tussen de groenten en bak nog 15 min.

9
9
  • 15 g peterselie

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Verdeel de groenten en kip over de borden en garneer met de peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.