Griek­se run­der­stoof met ho­me­ma­de tzat­zi­ki

Let's go greek!

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
grieks hoofdgerecht Let's go greek! 4 personen
2 9

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe, breng opnieuw aan de kook en kook in 12 min. gaar. Draai het gas uit, giet de rijst af, doe terug in de pan en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
  2. Was ondertussen de courgettes en snijd in stukjes van 1 cm. Verhit de olie in de hapjespan en bak de courgette met de Griekse kruiden 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Was ondertussen de tomaten en snijd in stukjes. Maak de 2 tenen knoflook schoon en snijd er 1 fijn.
  3. Voeg de runderreepjes en de fijngesneden knoflook toe aan de courgette en bak al omscheppend 2 min. mee. Voeg de tomaten, tomatenpuree, wat peper en het water toe, breng aan de kook en laat op laag vuur met de deksel op de pan 10 min. stoven. Roer af en toe.
  4. Was ondertussen de halve komkommer. Halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Rasp de stukken komkommer en meng met de yoghurt. Pers de rest van de knoflook erboven. Breng de tzatziki op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Schep de olijven door de stoof. Warm even door en serveer met de rijst en tzatziki.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 1 2017

Griekse runderstoof met homemade tzatziki

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Griek­se run­der­stoof met ho­me­ma­de tzat­zi­ki

1
1
  • 300 g zilvervliesrijst

Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe, breng opnieuw aan de kook en kook in 12 min. gaar.

2
2

Draai het gas uit, giet de rijst af, doe terug in de pan en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

3
3
  • 2 courgette

Was ondertussen de courgettes en snijd in stukjes van 1 cm.

4
4
  • 3 el olijfolie
  • 3 el Griekse kruiden*

Verhit de olie in de hapjespan en bak de courgette met de Griekse kruiden 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

5
5
  • 1 schaal trostomaten
  • 2 tenen knoflook

Was ondertussen de tomaten en snijd in stukjes. Maak de 2 tenen knoflook schoon en snijd er 1 fijn.

6
6
  • 1 schaal runderreepjes

Voeg de runderreepjes en de fijngesneden knoflook toe aan de courgette en bak al omscheppend 2 min. mee.

7
7
  • 70 g tomatenpuree
  • 100 ml water

Voeg de tomaten, tomatenpuree, wat peper en het water toe, breng aan de kook en laat op laag vuur met de deksel op de pan 10 min. stoven. Roer af en toe.

8
8
  • ½ komkommer

Was ondertussen de halve komkommer. Halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten.

9
9
  • 170 g Griekse yoghurt (0% vet)

Rasp de stukken komkommer en meng met de yoghurt. Pers de rest van de knoflook erboven. Breng de tzatziki op smaak met peper en eventueel zout.

10
10
  • 120 g zwarte olijven zonder pit

Schep de olijven door de stoof. Warm even door en serveer met de rijst en tzatziki.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.