Ge­gril­de kal­koen, oven­aard­ap­pe­len en yog­hurt­mayo

Grillstrepen op de kalkoenfilet staan niet alleen mooi, maar geven ook die typische grilsmaak.

(7) waardeer
hoofdgerecht Grillstrepen op de kalkoenfilet staan niet alleen mooi, maar geven ook die typische grilsmaak. 4 personen
3 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep de aardappelpartjes om met de helft van de olie en de rozemarijn. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 min. in de oven. Schep halverwege om.
  2. Maak ondertussen de uien schoon en snijd in dunne halve ringen. Snijd het spek in reepjes. Verhit de wok zonder olie of boter en roerbak de ui en de spekreepjes 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de sperziebonen toe en roerbak 15 min. Schep regelmatig om.
  3. Verhit ondertussen de grillpan. Bestrijk de kalkoen met de rest van de olie, bestrooi met peper en zout en gril 5 min. Keer regelmatig.
  4. Meng ondertussen de yoghurt met de mayonaise. Verdeel de schnitzels met de sperziebonen en aardappelpartjes over de borden. Serveer de yoghurtmayo erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 5  g
  • natrium 760 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 1 2017

Gegrilde kalkoen, ovenaardappelen en yoghurtmayo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de kal­koen, oven­aard­ap­pe­len en yog­hurt­mayo

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 900 g aardappelpartjes
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 1½ tl gedroogde rozemarijn

Schep de aardappelpartjes om met de olie en de rozemarijn.

3
3

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 min. in de oven. Schep halverwege om.

4
4
  • 2 rode uien
  • 60 g ontbijtspek

Maak ondertussen de uien schoon en snijd in dunne halve ringen. Snijd het spek in reepjes.

5
5
  • 600 g koelverse gebroken sperziebonen

Verhit de wok zonder olie of boter en roerbak de ui en de spekreepjes 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de sperziebonen toe en roerbak 15 min. Schep regelmatig om.

6
6
  • 4 kalkoenschnitzels
  • 1 el traditionele olijfolie

Verhit ondertussen de grillpan. Bestrijk de kalkoen met de olie, bestrooi met peper en zout en gril 5 min. Keer regelmatig.

7
7
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 4 el mayonaise

Meng ondertussen de yoghurt met de mayonaise.

8
8

Verdeel de schnitzels met de sperziebonen en aardappelpartjes over de borden. Serveer de yoghurtmayo erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.