Spa­ghet­ti met ta­pe­na­de­kip uit de oven en fris­se sa­la­de

Perfect voor doordeweeks, maar ook voor gasten tijdens een feestelijk avondje.

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Perfect voor doordeweeks, maar ook voor gasten tijdens een feestelijk avondje. 2 personen
3 10

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook.
  2. Vet de ovenschaal in met wat olie of boter. Snijd de kipfilet overlangs open maar niet door en bestrijk de binnenkant met de helft van de tapenade. Klap dicht en leg in de ovenschaal. Bestrijk met de rest van de tapenade. Snijd de mozzarella in plakjes en beleg de kip ermee. Ris de blaadjes van 2 takjes tijm en bestrooi de kip met de tijmblaadjes en wat peper. Bak de kip in de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
  3. Voeg als het water kookt de spaghetti en eventueel zout toe en kook in 8 min. beetgaar.
  4. Verwarm ondertussen de polpa au basilic in een pan. Was de tomaten en snijd in parten. Verdeel de veldsla en tomaten over een schaal en besprenkel met de dressing.
  5. Giet de spaghetti af en meng met de tomatensaus. Verdeel de kipfilet in twee porties en verdeel samen met de spaghetti over de borden. Serveer met de salade.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 43 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 845 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 52 2016

Spaghetti met tapenadekip uit de oven en frisse salade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met ta­pe­na­de­kip uit de oven en fris­se sa­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2

Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook.

3
3
  • 200 g kipfilet
  • 25 g tapenade met zwarte olijven

Vet de ovenschaal in met wat olie of boter. Snijd de kipfilet overlangs open maar niet door en bestrijk de binnenkant met de tapenade.

4
4
  • 25 g tapenade met zwarte olijven
  • 60 g mozzarella

Klap dicht en leg in de ovenschaal. Bestrijk met de rest van de tapenade. Snijd de mozzarella in plakjes en beleg de kip ermee.

5
5
  • 2 takjes tijm

Ris de blaadjes van de tijm en bestrooi de kip met de tijmblaadjes en wat peper. Bak de kip in de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

6
6
  • 150 g spaghetti

Voeg als het water kookt de spaghetti en eventueel zout toe en kook in 8 min. beetgaar.

7
7
  • 425 ml polpa au basilic
  • 2 tomaten

Verwarm ondertussen de polpa au basilic in een pan. Was de tomaten en snijd in parten.

8
8
  • 35 g veldsla
  • 50 g honing-tijmdressing*

Verdeel de veldsla en tomaten over een schaal en besprenkel met de dressing.

9
9

Giet de spaghetti af en meng met de tomatensaus.

10
10

Verdeel de kipfilet in twee porties en verdeel samen met de spaghetti over de borden. Serveer met de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.