Krui­di­ge ki­preep­jes en huts­pot met een pit­ti­ge touch

Een heerlijk hollands gerecht met een pittig midden-oosters tintje.

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een heerlijk hollands gerecht met een pittig midden-oosters tintje. 2 personen
4 14

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een ruime pan water met eventueel zout in 20 min. gaar.
  2. Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de olie in de hapjespan en bak de knoflook, hutspotgroenten, tabasco en peper naar smaak 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  3. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paprika en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in ringen. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de kipreepjes en paprika 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  4. Giet de aardappelen af, voeg de boter en melk toe en stamp met de pureestamper tot puree. Rasp de cheddar. Meng de hutspotgroenten en 2/3 van de kaas door de puree. Serveer met de kipreepjes en bestrooi met de rest van de kaas.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 710 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 11 2015, Allerhande Box week 52 2016

Kruidige kipreepjes en hutspot met een pittige touch

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­di­ge ki­preep­jes en huts­pot met een pit­ti­ge touch

1
1
  • 500 g kruimige aardappelen

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een ruime pan water met eventueel zout in 20 min. gaar.

2
2
  • 1 teen knoflook

Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn.

3
3
  • 1 el arachideolie
  • 400 g fijngesneden hutspotgroenten
  • ½ el tabasco

Verhit de olie in de hapjespan en bak de knoflook, hutspotgroenten, tabasco en peper naar smaak 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

4
4
  • 1 puntpaprika

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paprika en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in ringen.

5
5
  • 200 g kipdijfiletreepjes shoarma

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de kipreepjes en paprika 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

6
6
  • 20 g boter
  • 75 ml melk
  • 50 g cheddar

Giet de aardappelen af, voeg de boter en melk toe en stamp met de pureestamper tot puree. Rasp de cheddar.

7
7

Meng de hutspotgroenten en 2/3 van de kaas door de puree. Serveer met de kipreepjes en bestrooi met de rest van de kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.