Me­di­ter­ra­ne bo­nen­stoof met ca­vo­lo ne­ro en ka­bel­jauw

Buiten koud, binnen lekker opwarmen met deze stevige bonenstoof.

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Buiten koud, binnen lekker opwarmen met deze stevige bonenstoof. 2 personen
3 6

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de olie in de hapjespan en bak de knoflook, roerbakgroente en kruiden 2 min. op middelhoog vuur.
  2. Laat de bonen uitlekken. Voeg ze samen met de passata en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 10 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Bestrooi ondertussen de kabeljauwfilet met peper en zout. Leg de vis de laatste 5 min. op het groentebonenmengsel en stoof mee.
  4. Boen de citroen schoon en rasp de helft van de gele schil. Snijd de andere helft van de vrucht in partjes. Verdeel de bonenstoof en de vis over de borden. Bestrooi met het citroenrasp en serveer de citroenpartjes erbij.

variatietip:

Voor wat extra pit voeg je een paar druppels tabasco toe aan de bonenstoof.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.005 mg
  • vezels 17 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 52 2016

Mediterrane bonenstoof met cavolo nero en kabeljauw

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­di­ter­ra­ne bo­nen­stoof met ca­vo­lo ne­ro en ka­bel­jauw

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 400 g Italiaanse roerbakgroente cavolo nero
  • 1½ tl Provençaalse kruiden

Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de olie in de hapjespan en bak de knoflook, roerbakgroente en kruiden 2 min. op middelhoog vuur.

2
2
  • 400 g cannellinibonen
  • 540 g passata
  • 50 ml water

Laat de bonen uitlekken. Voeg ze samen met de passata en het water toe en breng aan de kook.

3
3

Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 10 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 400 g kabeljauwfilets

Bestrooi ondertussen de kabeljauwfilet met peper en zout. Leg de vis de laatste 5 min. op het groentebonenmengsel en stoof mee.

5
5
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon en rasp de helft van de gele schil. Snijd de andere helft van de vrucht in partjes.

6
6

Verdeel de bonenstoof en de vis over de borden. Bestrooi met het citroenrasp en serveer de citroenpartjes erbij.

variatietip:

Voor wat extra pit voeg je een paar druppels tabasco toe aan de bonenstoof.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.