Snel­le ba­mi met ko­mijn en Chi­ne­se wok­groen­te

Heb je een kwartiertje? Dat is precies genoeg voor deze vlug-klaar-bami.

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees hoofdgerecht Heb je een kwartiertje? Dat is precies genoeg voor deze vlug-klaar-bami. 4 personen
4 6

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
  2. Verhit de olie in de wok en roerbak het nasibamivlees met de komijn, ketjap, knoflook en rode peper 2 min. Voeg de wokgroente toe en roerbak nog 3 min.
  3. Doe als het water kookt de noedels in de pan en kook in 5 min. beetgaar. Giet af.
  4. Snijd ondertussen de salade-ui in dunne ringen. Voeg de noedels toe aan het vlees en schep om. Verdeel de bami over diepe kommen en bestrooi met de salade-ui en seroendeng.

Tip:

*Dit product is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box en is niet verkrijgbaar in de winkel.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.240 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 52 2016

Snelle bami met komijn en Chinese wokgroente

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le ba­mi met ko­mijn en Chi­ne­se wok­groen­te

1
1
  • 2 tenen knoflook

Breng een ruime pan water aan de kook. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.

2
2
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

3
3
  • 2 el arachideolie
  • 350 g nasi-bamivlees
  • 2 tl gemalen komijn
  • 6 el ketjap
  • 800 g Chinese wokgroente kool & sugarsnaps

Verhit de olie in de wok en roerbak het nasi-bamivlees met de komijn, ketjap, knoflook en rode peper 2 min. Voeg de wokgroente toe en roerbak nog 3 min.

4
4
  • 250 g eiermie

Doe als het water kookt de noedels in de pan en kook in 5 min. beetgaar. Giet af.

5
5
  • 1 bosje salade-ui

Snijd ondertussen de salade-ui in dunne ringen. Voeg de noedels toe aan het vlees en schep om.

6
6
  • 8 el seroendeng

Verdeel de bami over diepe kommen en bestrooi met de salade-ui en seroendeng.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.