Kro­kan­te wit­vis met bloem­kool­pu­ree en to­ma­ten­sal­sa

Zachte visfilet in een krokant jasje van panko en hazelnoten.

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Zachte visfilet in een krokant jasje van panko en hazelnoten. 4 personen
3 12

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer
  • lage ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet de aardappelen op in een ruime pan water. Kook ze, zodra het water kookt, in 15 min. gaar. Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten en voeg de laatste 5 min. toe.
  2. Doe ondertussen de hazelnoten in een hoge beker en maal fijn met de staafmixer. Meng samen met de panko, de helft van de boter, peper en eventueel zout tot een kruimig mengsel. Vet de ovenschaal in met wat olie of boter en leg de pangasiusfilets erin. Bestrijk met de mosterd, verdeel het panko-notenmengsel erover en druk goed aan. Bak ca. 15 min. in de oven.
  3. Snijd ondertussen voor de tomatensalsa de cherrytomaten in kwarten en snijd de peterselie fijn. Klop een dressing van de olie, azijn en peper naar smaak. Schep de tomaten en peterselie om met de dressing.
  4. Verwarm de melk in een steelpan of magnetron. Giet de aardappelen en bloemkool af en vang 100 ml kookvocht op. Voeg de melk, de rest van de boter en het kookvocht toe en stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree. Schep om met de komkommerrauwkost. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Verdeel de bloemkoolpuree en pangasiusfilets over de borden en serveer de tomatensalsa erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box-gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 13 2017

Krokante witvis met bloemkoolpuree en tomatensalsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kro­kan­te wit­vis met bloem­kool­pu­ree en to­ma­ten­sal­sa

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 600 g stamppotaardappelen

Zet de aardappelen op in een ruime pan water. Kook ze, zodra het water kookt, in 15 min. gaar.

3
3
  • 400 g bloemkoolroosjes

Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten en voeg de laatste 5 min. toe.

4
4
  • 50 g hazelnoten

Doe ondertussen de hazelnoten in een hoge beker en maal fijn met de staafmixer.

5
5
  • 25 g panko
  • 25 g boter

Meng samen met de panko, boter, peper en eventueel zout tot een kruimig mengsel.

6
6
  • 525 g pangasiusfilets

Vet de ovenschaal in en leg de pangasiusfilets erin.

7
7
  • 1 el mosterd

Bestrijk met de mosterd, verdeel het panko-notenmengsel erover en druk goed aan. Bak ca. 15 min. in de oven.

8
8
  • 250 g cherrytomaten
  • 15 g peterselie

Snijd ondertussen voor de tomatensalsa de cherrytomaten in kwarten en snijd de peterselie fijn.

9
9
  • 1 el olijfolie
  • ½ el azijn

Klop een dressing van de olie, azijn en peper naar smaak. Schep de tomaten en peterselie om met de dressing.

10
10
  • 75 ml melk

Verwarm de melk in een steelpan of magnetron (laat niet koken). Giet de aardappelen en bloemkool af en vang 100 ml kookvocht op.

11
11
  • 25 g boter

Voeg de melk, de rest van de boter en het kookvocht toe en stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree.

12
12
  • 150 g komkommerrauwkost

Schep om met de komkommerrauwkost. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

13
13

Verdeel de bloemkoolpuree en pangasiusfilets over de borden en serveer de tomatensalsa erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.