Spa­ghet­ti met boe­ren­kool en braad­worst

Supersnel deze spaghetti met een Hollandse twist!

(20) waardeer
italiaans hoofdgerecht Supersnel deze spaghetti met een Hollandse twist! 2 personen
3 20

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt, de spaghetti en eventueel zout toe en kook in 8 min. beetgaar.
  2. Maak ondertussen de ui schoon en snijd fijn. Verwijder ondertussen het vel van de worsten. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het vlees met de ui, peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur. Breek het vlees met een houten lepel in kleinere stukjes.
  3. Voeg de boerenkool toe en bak 5 min. mee. Halveer ondertussen de tomaatjes.
  4. Voeg de kookroom, de bouillontablet en het water toe en laat 4 min. op middelhoog vuur stoven. Giet de spaghetti af en meng met de tomaatjes door de saus in de pan.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.235 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2016 nr. 10 - Verse oogst , Receptkaarten Allerhande 2 2016 , Allerhande Box week 51 2016 , Allerhande Box Week 45 2017

Spaghetti met boerenkool en braadworst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met boe­ren­kool en braad­worst

1
1
  • 150 g spaghetti

Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt, de spaghetti en eventueel zout toe en kook in 8 min. beetgaar.

2
2
  • 1 ui
  • 2 braadworsten

Maak ondertussen de ui schoon en snijd fijn. Verwijder ondertussen het vel van de worsten.

3
3

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het vlees met de ui, peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur.

4
4

Breek het vlees met een houten lepel in kleinere stukjes.

5
5
  • 150 g verse boerenkool
  • 250 g cherrytomaten

Voeg de boerenkool toe en bak 5 min. mee. Halveer ondertussen de tomaatjes.

6
6
  • 125 ml kookroom light
  • ½ kippenbouillontablet
  • 125 ml kraanwater

Voeg de kookroom, de bouillontablet en het water toe en laat 4 min. op middelhoog vuur stoven.

7
7

Giet de spaghetti af en meng met de tomaatjes door de saus in de pan.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.