Win­ter­se pom­poen­soep met ei­kruim en naan

Zeg je winter, dan zeggen wij: pompoen.

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Zeg je winter, dan zeggen wij: pompoen. 2 personen
3 13

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de halve jalapeñopeper en snijd het vruchtvlees fijn. Verhit een kwart van de olie in een pan en bak de knoflook en peper 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de pompoenblokjes toe en bak 2 min. mee.
  2. Voeg het water toe en verkruimel het bouillontablet boven de pan. Breng aan de kook en laat vervolgens op laag vuur 15 min. koken.
  3. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Voeg de eieren toe en kook in 8 min. hard. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel ze en prak met een vork. Verwarm de grill van de oven voor.
  4. Snijd ondertussen de selderij fijn. Pureer met een staafmixer in een hoge beker of in die van de staafmixer de selderij met de rest van de olie. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Besprenkel het naanbrood met wat water en rooster het naanbrood 2 min. onder de grill. Keer halverwege. Let op dat het niet te donker wordt.
  6. Pureer de soep met de staafmixer mooi glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over kommen, besprenkel met de selderijolie en bestrooi met eikruim en de tuinkers. Serveer met het naanbrood.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 755 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.870 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box week 51 2016

Winterse pompoensoep met eikruim en naan

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Win­ter­se pom­poen­soep met ei­kruim en naan

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • ½ jalapeñopeper

Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de halve jalapeñopeper en snijd het vruchtvlees fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 1 el olijfolie
  • 800 g pompoenblokjes

Verhit de olie in een pan en bak de knoflook en peper 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de pompoenblokjes toe en bak 2 min. mee.

3
3
  • 500 ml kraanwater
  • 1 kippenbouillontablet

Voeg het water toe en verkruimel het bouillontablet boven de pan. Breng aan de kook en laat vervolgens op laag vuur 15 min. koken.

4
4
  • 2 eieren

Breng ondertussen een pan water aan de kook. Voeg de eieren toe en kook in 8 min. hard. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water.

5
5

Pel ze en prak met een vork. Verwarm de grill van de oven voor.

6
6
  • 10 g selderij
  • 3 el olijfolie

Snijd ondertussen de selderij fijn. Pureer met een staafmixer in een hoge beker of in die van de staafmixer de selderij met de rest van de olie.

7
7

Breng op smaak met peper en zout.

8
8
  • 2 stuks naanbroden

Besprenkel het naanbrood met wat water en rooster het naanbrood 2 min. onder de grill. Keer halverwege. Let op dat het niet te donker wordt.

9
9

Pureer de soep met de staafmixer mooi glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10

Verdeel de soep over kommen, besprenkel met de selderijolie en bestrooi met eikruim en de tuinkers. Serveer met het naanbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.