Pom­poen­soep met ei­kruim

Zeg je winter, dan zeggen wij: pompoen.

(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Zeg je winter, dan zeggen wij: pompoen. 2 personen
3 31

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn. Verwijder de steel en zaadlijsten van de jalapeñopeper en snijd het vruchtvlees fijn. Verhit de helft van de olie in een pan en roerbak de peper en knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de pompoenstukjes toe en bak 2 min. mee. Voeg het water toe en verkruimel het bouillontablet erboven. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. koken.
  2. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel de eieren en prak met een vork. Doe de selderij met de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Pureer de pompoensoep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over de kommen, besprenkel met de selderij-olie en bestrooi met eikruim en tuinkers.

bereidingstip:

Je kunt deze soep 2 dagen van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.

combinatietip:

Lekker met naanbrood.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.200 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pompoensoep met eikruim

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­soep met ei­kruim

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • ½ jalapeñopeper

Snijd de knoflook fijn. Verwijder de steel en zaadlijsten van de jalapeñopeper en snijd het vruchtvlees fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 800 g pompoenblokjes

Verhit de olie in een pan en roerbak de peper en knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de pompoenstukjes toe en bak 2 min. mee.

3
3
  • 500 ml kraanwater
  • 1 kippenbouillontablet

Voeg het water toe en verkruimel het bouillontablet erboven. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. koken.

4
4
  • 2 eieren

Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel de eieren en prak met een vork.

5
5
  • 10 g selderij
  • 2 el olijfolie

Doe de selderij met de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Pureer de pompoensoep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • ½ bakje tuinkers

Verdeel de soep over de kommen, besprenkel met de selderij-olie en bestrooi met eikruim en tuinkers.

bereidingstip:

Je kunt deze soep 2 dagen van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.

combinatietip:

Lekker met naanbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.