Ge­roos­ter­de wor­tel en aard­ap­pel met kip­fi­lethaas­jes

Alles uit de oven vandaag.

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Alles uit de oven vandaag. 4 personen
3 23

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200° C. Halveer de wortels in de lengte. Boen de aardappelen goed schoon en snijd ze in de lengte in frites. Maak de uien schoon en snijd elke ui in 8 partjes. Meng de pesto met de olie. Verdeel de wortel, aardappel en ui over 2 met bakpapier beklede bakplaten, schep om met de pesto-olie en bestrooi met peper. Rooster in ca. 35 min. gaar.
  2. Bestrooi ondertussen de kipfilethaasjes met de rozemarijn, peper en eventueel zout. Wikkel er een plakje spek omheen. Neem na 25 min. de bakplaten uit de oven. Schep de groenten om en leg de kip erop. Wissel de platen en bak nog 10 min.
  3. Verdeel de groenten, aardappel en kiprolletjes over de borden en serveer.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 675 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 51 2016

Geroosterde wortel en aardappel met kipfilethaasjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de wor­tel en aard­ap­pel met kip­fi­lethaas­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 200° C.

2
2
  • 600 g regenboogwortelmix
  • 1 kg vastkokende aardappel

Halveer de wortels in de lengte. Boen de aardappelen goed schoon en snijd ze in de lengte in frites.

3
3
  • 2 rode uien
  • 3 el pesto alla Genovese
  • 4 el olijfolie

Maak de uien schoon en snijd elke ui in 8 partjes. Meng de pesto met de olie.

4
4

Verdeel de wortel, aardappel en ui over 2 met bakpapier beklede bakplaten, schep om met de pesto-olie en bestrooi met peper. Rooster in ca. 35 min. gaar.

5
5
  • 1 schaal kipfilethaasje
  • 1½ tl gedroogde rozemarijn

Bestrooi ondertussen de kipfilethaasjes met de rozemarijn, peper en eventueel zout.

6
6
  • 100 g gerookt ontbijtspek

Wikkel er een plakje spek omheen. Neem na 25 min. de bakplaten uit de oven.

7
7

Schep de groenten om en leg de kip erop. Wissel de platen en bak nog 10 min.

8
8

Verdeel de groenten, aardappel en kiprolletjes over de borden en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.