Ro­mi­ge pas­ta met ge­rook­te zalm en broc­co­li

Eenvoudig met veel smaak!

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Eenvoudig met veel smaak! 4 personen
3 17

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng voor de pasta een ruime pan water aan de kook.
  2. Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook, prei en rozemarijn 3 min. Schenk de kookroom erbij en verwarm nog 1 min. Schenk het prei-roommengsel in een hoge beker of in die van de staafmixer en pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Doe, als het water kookt, de pasta met eventueel zout in de pan en kook de farfalle in 9 min. beetgaar. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes en kook ze de laatste 4 min. met de farfalle mee.
  4. Giet de pasta en broccoli af en doe terug in de pan. Meng de prei-roomsaus erdoor en vervolgens ook de zalm. Verdeel over diepe borden.

variatietip:

Houd je van een beetje pit in je eten? Voeg dan een paar druppels tabasco toe.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 51 2016

Romige pasta met gerookte zalm en broccoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge pas­ta met ge­rook­te zalm en broc­co­li

1
1

Breng voor de pasta een ruime pan water aan de kook.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 200 g fijngesneden prei
  • 1½ tl gedroogde rozemarijn

Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook, prei en rozemarijn 3 min.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 250 ml kookroom light

Schenk de kookroom erbij en verwarm nog 1 min.

4
4

Schenk het prei-roommengsel in een hoge beker of in die van de staafmixer en pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 300 g farfalle

Doe, als het water kookt, de pasta met eventueel zout in de pan en kook de farfalle in 9 min. beetgaar.

6
6
  • 600 g broccoli

Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes en kook ze de laatste 4 min. met de farfalle mee.

7
7
  • 400 g gerookte zalmsnippers

Giet de pasta en broccoli af en doe terug in de pan. Meng de prei-roomsaus erdoor en vervolgens ook de zalm. Verdeel over diepe borden.

variatietip:

Houd je van een beetje pit in je eten? Voeg dan een paar druppels tabasco toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.