Vis­cur­ry met zelf­ge­maak­te boem­boe

Heerlijk viscurry die je 3 uur laat garen. Wat een smaken!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 345 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Heerlijk viscurry die je 3 uur laat garen. Wat een smaken! 4 personen
3 3

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine
  • Slowcooker (4.7 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de steeltjes van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Verwijder het buitenste blad en de onderkant van het citroengras en snijd de stengel in stukken. Pel de knoflook, schil de gember en halveer de sjalotten. Doe het citroengras, gemalen korianderzaad, de knoflook, gember, sjalotten, suiker, olie, vissaus en rode peper in een hoge beker of de kom van de keukenmachine. Maal in de keukenmachine of met de staafmixer in ca. 2 min. tot een dik mengsel.
  2. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Doe het pepermengsel in de slowcooker en voeg de paprika, sugarsnaps, garnalen en kokosmelk toe. Verkruimel de bouillontablet erboven en leg de schelvisfilet erop. Doe de deksel op de pan en laat op de lage stand ca. 3 uur garen. Snijd de koriander grof. Breng de curry op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met de koriander.

combinatietip:

Lekker met spinazie en witte rijst.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 1.270 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid

Viscurry met zelfgemaakte boemboe

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vis­cur­ry met zelf­ge­maak­te boem­boe

1
1
  • 2 rode pepers

Snijd de steeltjes van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.

2
2
  • 1 stengel citroengras
  • 3 tenen knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 2 sjalotten

Verwijder het buitenste blad en de onderkant van het citroengras en snijd de stengel in stukken. Pel de knoflook, schil de gember en halveer de sjalotten.

3
3
  • 1 el gemalen korianderzaad
  • 1 tl suiker
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el vissaus

Doe het citroengras, gemalen korianderzaad, de knoflook, gember, sjalotten, suiker, olie, vissaus en rode peper in een hoge beker of de kom van de keukenmachine.

4
4

Maal in de keukenmachine of met de staafmixer in ca. 2 min. tot een dik mengsel.

5
5
  • 2 rode paprika's

Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.

6
6
  • 200 g sugarsnaps
  • 250 g gepelde garnalen
  • 400 ml kokosmelk

Doe het pepermengsel in de slowcooker en voeg de paprika, sugarsnaps, garnalen en kokosmelk toe.

7
7
  • ½ kippenbouillontablet
  • 280 g schelvissen

Verkruimel de bouillontablet erboven en leg de schelvisfilet erop.

8
8

Doe de deksel op de pan en laat op de lage stand ca. 3 uur garen.

9
9
  • 15 g koriander

Snijd de koriander grof. Breng de curry op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met de koriander.

combinatietip:

Lekker met spinazie en witte rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.