Ma­rok­kaan­se lams­bout

Malse lamsbout op z'n Marokkaans met abrikozen, ras el hanout en harissa.

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 633 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Malse lamsbout op z'n Marokkaans met abrikozen, ras el hanout en harissa. 6 personen
4 5

Ingrediënten

Keukenspullen
  • Slowcooker (4.7 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de abrikozen in stukjes. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Doe de ui, knoflook, saffraan, ras el hanout en harissa in de slowcooker. Voeg het sinaasappelsap en de –rasp, honing, abrikozen, rozijnen en tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Voeg de lamsbout toe en schep om. Doe de deksel op de pan en laat op de hoge stand ca. 4 uur garen, tot het vlees uit elkaar valt. Trek het vlees met 2 vorken in plukjes uit elkaar en roer door de saus.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht ook bereiden in een stoofpan. Houd dan de deksel op de pan en stoof het gerecht op laag vuur. De bereidingstijd kan afwijken, dus controleer na 1½ uur regelmatig de gaarheid van het vlees en het vocht in de pan.

bereidingstip:

Je kunt het gerecht 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Je kunt het gerecht ook invriezen. Bewaar max. 3 maanden in de vriezer.

combinatietip:

Lekker met couscous, granaatappelpitten, yoghurt en koriander.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 633 kcal
  • eiwit 45 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 402 mg
  • vezels 3 g
Tags

Marokkaanse lamsbout

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­rok­kaan­se lams­bout

1
1
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 10 gewelde abrikozen zonder pit
  • 1 sinaasappel

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de abrikozen in stukjes. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 0.05 g saffraan
  • 1½ el ras el hanout
  • 1 el harissa

Doe de ui, knoflook, saffraan, ras el hanout en harissa in de slowcooker.

3
3
  • 1 el honing
  • 100 g rozijnen
  • 400 g tomatenblokjes

Voeg het sinaasappelsap en de –rasp, honing, abrikozen, rozijnen en tomatenblokjes toe.

4
4
  • 1 tl zout

Breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 1400 g lamsbout zonder been

Voeg de lamsbout toe en schep om. Doe de deksel op de pan en laat op de hoge stand ca. 4 uur garen, tot het vlees uit elkaar valt.

6
6

Trek het vlees met 2 vorken in plukjes uit elkaar en roer door de saus.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht ook bereiden in een stoofpan. Houd dan de deksel op de pan en stoof het gerecht op laag vuur. De bereidingstijd kan afwijken, dus controleer na 1½ uur regelmatig de gaarheid van het vlees en het vocht in de pan.

bereidingstip:

Je kunt het gerecht 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Je kunt het gerecht ook invriezen. Bewaar max. 3 maanden in de vriezer.

combinatietip:

Lekker met couscous, granaatappelpitten, yoghurt en koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.