Lams­schen­kels met bok­bier

Het malse vlees stoof je uren lang samen met het zachtzoete bockbier. Het resultaat is fantastisch!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 400 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Het malse vlees stoof je uren lang samen met het zachtzoete bockbier. Het resultaat is fantastisch! 4 personen
4 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • Slowcooker (4.7 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bestrooi de lamsschenkels met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en braad de lamsschenkels rondom bruin. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd in stukjes van 1 cm. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol. Halveer de knol in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in dunne partjes. Doe de ui, knoflook, peen en venkel met de stroop en het laurierblaadje in de slowcooker. Schenk het bockbier erbij, verkruimel de bouillontablet erboven en roer door. Voeg de schenkels toe en schep om. Doe de deksel op de pan en laat op de hoge stand ca. 4 uur garen, tot het vlees van het bot valt.

variatietip:

Je kunt het bokbier vervangen door bruin bier.

combinatietip:

Lekker met aardappelpuree en gestoofde groene kool; dan is het gerecht niet meer lactosevrij.

kookstaptip:

Je kunt dit gerecht ook bereiden in een braadpan. Houd dan de deksel op de pan en laat op laag vuur stoven. De bereidingstijd kan afwijken, dus controleer na 1½ uur regelmatig de gaarheid van het vlees en het vocht in de pan.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 5 g
Tags

Lamsschenkels met bokbier

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lams­schen­kels met bok­bier

1
1
  • 4 lamsschenkels
  • 1 el olijfolie

Bestrooi de lamsschenkels met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en braad de lamsschenkels rondom bruin.

2
2
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 300 g winterpeen

Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd in stukjes van 1 cm.

3
3
  • 1 venkelknol

Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol. Halveer de knol in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in dunne partjes.

4
4
  • 1 el appelstroop
  • 1 laurierblaadje

Doe de ui, knoflook, peen en venkel met de stroop en het laurierblaadje in de slowcooker.

5
5
  • 330 ml bokbier
  • ½ kippenbouillontablet

Schenk het bockbier erbij, verkruimel de bouillontablet erboven en roer door.

6
6

Voeg de schenkels toe en schep om. Doe de deksel op de pan en laat op de hoge stand ca. 4 uur garen, tot het vlees van het bot valt.

variatietip:

Je kunt het bokbier vervangen door bruin bier.

combinatietip:

Lekker met aardappelpuree en gestoofde groene kool; dan is het gerecht niet meer lactosevrij.

kookstaptip:

Je kunt dit gerecht ook bereiden in een braadpan. Houd dan de deksel op de pan en laat op laag vuur stoven. De bereidingstijd kan afwijken, dus controleer na 1½ uur regelmatig de gaarheid van het vlees en het vocht in de pan.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.