Ita­li­aan­se ge­stoof­de kalfs­schen­kel

De malse kalfsschenkel doet het goed samen met de herfstige smaak van paddenstoelen.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 300 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De malse kalfsschenkel doet het goed samen met de herfstige smaak van paddenstoelen. 4 personen
3 3

Ingrediënten

Keukenspullen
  • Slowcooker (4.7 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bestrooi de kalfsschenkels met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de schenkels rondom bruin. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Doe de ui, knoflook, tijmblaadjes en paddenstoelenmix met de passata in de pan van de slowcooker. Verkruimel het bouillontablet erboven en roer door. Voeg de schenkels toe en schep om. Doe de deksel op de pan en laat op de lage stand ca. 3 uur garen.

combinatietip:

Je kunt dit gerecht ook bereiden in een stoofpan. Houd dan de deksel op de pan en laat op laag vuur stoven. De bereidingstijd kan afwijken, dus controleer na 1½ uur regelmatig de gaarheid van het vlees en het vocht in de pan.

combinatietip:

Lekker met pappardelle, Parmezaanse kaas en gremolata.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 950 mg
  • vezels 6 g
Tags

Italiaanse gestoofde kalfsschenkel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se ge­stoof­de kalfs­schen­kel

1
1
  • 4 kalfsschenkels
  • 1 el olijfolie

Bestrooi de kalfsschenkels met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de schenkels rondom bruin.

2
2
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 3 takjes tijm

Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 400 g paddenstoelenmix beukenzwam
  • 540 g passata
  • 1 paddenstoelenbouillontablet

Doe de ui, knoflook, tijmblaadjes en paddenstoelenmix met de passata in de pan van de slowcooker. Verkruimel het bouillontablet erboven en roer door.

4
4

Voeg de schenkels toe en schep om. Doe de deksel op de pan en laat op de lage stand ca. 3 uur garen.

combinatietip:

Je kunt dit gerecht ook bereiden in een stoofpan. Houd dan de deksel op de pan en laat op laag vuur stoven. De bereidingstijd kan afwijken, dus controleer na 1½ uur regelmatig de gaarheid van het vlees en het vocht in de pan.

combinatietip:

Lekker met pappardelle, Parmezaanse kaas en gremolata.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.