He­le kip met ci­troen & ro­ze­ma­rijn

Kip heeft eigenlijk niet veel meer nodig dan goede kruiden. Rozemarijn doet 't bijvoorbeeld heel goed!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 570 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 4 uur wachten
    • 10 min. oventijd
(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Kip heeft eigenlijk niet veel meer nodig dan goede kruiden. Rozemarijn doet 't bijvoorbeeld heel goed! 4 personen
4 4

Ingrediënten

Keukenspullen
  • Slowcooker (4.7 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de citroen in parten en pel de knoflook. Verwijder het elastiek van de poten van de kip en dep de kip droog. Doe de citroen en knoflook in de slowcooker en leg de kip met de borst naar boven erop. Smelt de boter en bestrijk de kip ermee. Bestrooi de kip met peper en eventueel zout en leg de rozemarijn erop.
  2. Doe de deksel op de pan van de slowcooker en laat op de hoge stand ca. 4 uur garen. Verwarm de grillstand van de oven voor. Neem de vuurvaste pan uit de slowcooker en plaats in het midden van de oven. Gril de kip zonder deksel in ca. 10 min. goudbruin.

bereidingstip:

Is de pan van je slowcooker niet ovenbestendig, dan kun je de kip ook in een ovenschaal doen.

combinatietip:

Lekker met gebakken aardappelen, appelcompote en een frisse salade.

video

Schar­rel­kip

Onze leverancier - 03:44 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 180 mg
  • vezels 1 g
Tags

Hele kip met citroen & rozemarijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

He­le kip met ci­troen & ro­ze­ma­rijn

1
1
  • 1 citroen
  • 5 tenen knoflook

Snijd de citroen in parten en pel de knoflook.

2
2
  • 1½ kg hele scharrelkip

Verwijder het elastiek van de poten van de kip en dep de kip droog.

3
3
  • 25 g boter

Doe de citroen en knoflook in de slowcooker en leg de kip met de borst naar boven erop. Smelt de boter en bestrijk de kip ermee.

4
4
  • 2 takjes rozemarijn

Bestrooi de kip met peper en eventueel zout en leg de rozemarijn erop.

5
5

Doe de deksel op de pan van de slowcooker en laat op de hoge stand ca. 4 uur garen.

6
6

Verwarm de grillstand van de oven voor. Neem de vuurvaste pan uit de slowcooker en plaats in het midden van de oven.

7
7

Gril de kip zonder deksel in ca. 10 min. goudbruin.

bereidingstip:

Is de pan van je slowcooker niet ovenbestendig, dan kun je de kip ook in een ovenschaal doen.

combinatietip:

Lekker met gebakken aardappelen, appelcompote en een frisse salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.