To­ma­ten­soep in een weck­pot

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch 1 personen
0

Ingrediënten

1 persoon

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • weckpot (inhoud 750 ml)
  • staafmixer met hoge beker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pluk de blaadjes basilicum van de steeltjes en rasp de Parmezaanse kaas. Snijd de zongedroogde tomaten en ansjovis fijn en halveer de snoeptomaten. Doe de cannellinibonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Doe ⅔ van het basilicum en de helft van de zongedroogde tomaten, ansjovis en Parmezaanse kaas met de tomatenpuree in een hoge beker.
  2. Pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep onderin de weckpot. Bedek de puree achtereenvolgens met een laag cannellinibonen, boerenkool, snoeptomaten en de rest van het basilicum en de zongedroogde tomaat. Breng het water aan de kook en schenk in de weckpot. Roer goed over de bodem tot de puree helemaal is opgelost in het hete water en serveer.

bereidingstip:

Neem je de salade mee naar je werk? Voeg het kokende water pas vlak voor het eten toe.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.055 mg
  • vezels 15 g
Tags

Tomatensoep in een weckpot

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ma­ten­soep in een weck­pot

1
1
  • 15 g basilicum
  • 30 g Parmezaanse kaas

Pluk de blaadjes basilicum van de steeltjes en rasp de Parmezaanse kaas.

2
2
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 2 ansjovisfilets in olijfolie
  • 100 g snoeptomatenmix
  • 175 g cannellinibonen

Snijd de zongedroogde tomaten en ansjovis fijn en halveer de snoeptomaten. Doe de cannellinibonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.

3
3
  • 2 el tomatenpuree

Doe ⅔ van het basilicum en de helft van de zongedroogde tomaten, ansjovis en Parmezaanse kaas met de tomatenpuree in een hoge beker.

4
4

Pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep onderin de weckpot.

5
5
  • 30 g boerenkool

Bedek de puree achtereenvolgens met een laag cannellinibonen, boerenkool, snoeptomaten en de rest van het basilicum en de zongedroogde tomaat.

6
6
  • 400 ml water

Breng het water aan de kook en schenk in de weckpot. Roer goed over de bodem tot de puree helemaal is opgelost in het hete water en serveer.

bereidingstip:

Neem je de salade mee naar je werk? Voeg het kokende water pas vlak voor het eten toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.