Ge­luks­koek­jes

Het nieuwe jaar komt eraan: wat staat jou te wachten?

  • gebak
  • 48 stuks
  • 35 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 20 min. oventijd
(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Het nieuwe jaar komt eraan: wat staat jou te wachten? 48 stuks
3 3

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • 48 papiertjes
  • lege eierdoos

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Smelt de boter. Mix het eiwit, de suiker en het zout in een kom. Zeef de bloem erboven. Voeg het vanillearoma, de gesmolten boter en het water in 1 keer toe en meng goed. Laat het beslag 30 min. afgedekt in de koelkast rusten. Bekleed de bakplaat met het bakpapier, met de bolle kant omhoog zodat het niet terugkrult. Schep 1 tl van het beslag op de plaat en vorm met de achterkant van een lepel tot een cirkel van Ø 7.5 cm. Herhaal met de rest van het beslag totdat de bakplaat vol is.
  2. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in 3-5 min tot de randen goudbruin worden. Neem uit de oven en schep met behulp van een spatel de koekjes op een schone werkbank. Leg in het midden van elk koekje een papiertje met een zelfgeschreven tekstje. Vouw een koekje dubbel zodat het papiertje is bedekt. Vouw nog een keer losjes dubbel, maar zorg ervoor dat er wat ruimte tussen de vouw ligt. Maak zo de rest van de koekjes. Werk snel zodat de koekjes nog warm en buigzaam zijn. Pak de koekjes voorzichtig op en leg ze in de holtes van de lege eierdozen om af te koelen.

bereidingstip:

Dit beslag is voor ca. 48 koekjes. Bak de koekjes in 4 delen zodat ze niet afkoelen voordat je ze gevouwen hebt.

variatietip:

In plaats van het kant-en-klare eiwit kun je ook het eiwit van 3 eieren gebruiken (bij 48 koekjes).

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 35 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 3 mg
Tags

Gelukskoekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­luks­koek­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
2
  • 120 g boter
  • 100 g eiwitten
  • 150 g suiker
  • 1 mespunt zout
  • 120 g bloem

Smelt de boter. Mix het eiwit, de suiker en het zout in een kom. Zeef de bloem erboven.

Eieren splitsen

Instructievideo

00:36 min.

3
3
  • 1 tl vanillearoma
  • 2 el water

Voeg het vanillearoma, de gesmolten boter en het water in 1 keer toe en meng goed. Laat het beslag 30 min. afgedekt in de koelkast rusten.

4
4

Bekleed de bakplaat met het bakpapier, met de bolle kant omhoog zodat het niet terugkrult.

5
5

Schep 1 tl van het beslag op de plaat en vorm met de achterkant van een lepel tot een cirkel van Ø 7.5 cm.

6
6

Herhaal met de rest van het beslag totdat de bakplaat vol is.

7
7

Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in 3-5 min tot de randen goudbruin worden.

8
8

Neem uit de oven en schep met behulp van een spatel de koekjes op een schone werkbank.

9
9

Leg in het midden van elk koekje een papiertje met een zelfgeschreven tekstje.

10
10

Vouw een koekje dubbel zodat het papiertje is bedekt. Vouw nog een keer losjes dubbel, maar zorg ervoor dat er wat ruimte tussen de vouw ligt.

11
11

Maak zo de rest van de koekjes. Werk snel zodat de koekjes nog warm en buigzaam zijn.

12
12

Pak de koekjes voorzichtig op en leg ze in de holtes van de lege eierdozen om af te koelen.

bereidingstip:

Dit beslag is voor ca. 48 koekjes. Bak de koekjes in 4 delen zodat ze niet afkoelen voordat je ze gevouwen hebt.

variatietip:

In plaats van het kant-en-klare eiwit kun je ook het eiwit van 3 eieren gebruiken (bij 48 koekjes).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.