Kar­bo­na­de van de grill met snij­bo­nen en ro­de aard­ap­pel

De mosterd geeft net dat lekkere scherpe randje aan het gegrilde vlees.

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De mosterd geeft net dat lekkere scherpe randje aan het gegrilde vlees. 2 personen
0

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng 2 ruime pannen water aan de kook. Boen de aardappelen schoon en snijd in de lengte in parten. Voeg de aardappelen toe aan één pan en kook in 15 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
  2. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen en snijd in schuine stukken van 3 cm. Voeg ze, als het water kookt, met eventueel zout toe aan de andere pan en kook in 7 min. beetgaar.
  3. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrooi de karbonaden met peper en eventueel zout, gril 4 min. en bestrijk de bovenkant met een dun laagje mosterd. Keer en gril nog 4 min.
  4. Maak ondertussen de sjalot schoon en snijd fijn. Rasp met een fijne rasp de gele schil van de halve citroen en snijd de citroen in partjes.
  5. Giet de snijbonen af en doe ze in een kom. Verhit de boter in dezelfde pan en fruit de sjalot 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de snijbonen weer toe en verwarm al omscheppend 1 min. mee. Neem de pan van het vuur en schep het citroenrasp erdoor.
  6. Schep de tuinkers door de aardappelen. Serveer de aardappelen en snijbonen bij de karbonaden. Knijp naar smaak wat citroensap over het vlees.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 205 mg
  • vezels 17 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 50 2016

Karbonade van de grill met snijbonen en rode aardappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kar­bo­na­de van de grill met snij­bo­nen en ro­de aard­ap­pel

1
1
  • 500 g roodschillige aardappelen

Breng 2 ruime pannen water aan de kook. Boen de aardappelen schoon en snijd in de lengte in parten.

2
2

Voeg de aardappelen toe aan één pan en kook in 15 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

3
3
  • 400 g ongesneden snijbonen

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen en snijd in schuine stukken van 3 cm.

4
4

Voeg ze, als het water kookt, met eventueel zout toe aan de andere pan en kook in 7 min. beetgaar.

5
5

Verhit de grillpan zonder olie of boter.

6
6
  • 360 g schouderkarbonades
  • 1 el mosterd

Bestrooi de karbonaden met peper en eventueel zout, gril 4 min. en bestrijk de bovenkant met een dun laagje mosterd. Keer en gril nog 4 min.

7
7
  • 1 sjalot

Maak ondertussen de sjalot schoon en snijd fijn.

8
8
  • ½ citroen

Rasp met een fijne rasp de gele schil van de citroen en snijd de citroen in partjes.

9
9
  • 15 g boter

Giet de snijbonen af en doe ze in een kom. Verhit de boter in dezelfde pan en fruit de sjalot 2 min. op middelhoog vuur.

10
10

Voeg de snijbonen weer toe en verwarm al omscheppend 1 min. mee. Neem de pan van het vuur en schep het citroenrasp erdoor.

11
11
  • ½ bakje tuinkers

Schep de tuinkers door de aardappelen. Serveer de aardappelen en snijbonen bij de karbonaden. Knijp naar smaak wat citroensap over het vlees.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.