Snel­le pas­ta met ar­ti­sjok, ro­mi­ge ri­cot­ta en spek

Minder is meer in de Italiaanse keuken en met deze ingrediënten zit je helemaal goed!

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Minder is meer in de Italiaanse keuken en met deze ingrediënten zit je helemaal goed! 2 personen
3 9

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de pasta en eventueel wat zout toe en kook in 8 min. beetgaar.
  2. Verhit ondertussen de hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5 min. krokant. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in parten. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Maak de ui en knoflook schoon en snijd fijn. Voeg de artisjok, ¾ van de tijm, ui en knoflook toe aan het spek en bak nog 3 min. op middelhoog vuur.
  3. Giet de pasta af en vang 1 kopje kookvocht op. Roer de pasta met het kookvocht en de ricotta door de artisjokharten en het spek. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de borden en bestrooi met de rest van de tijm en de kaas.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.175 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2015 nr. 08 - Pasta!, Allerhande Box week 50 2016

Snelle pasta met artisjok, romige ricotta en spek

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le pas­ta met ar­ti­sjok, ro­mi­ge ri­cot­ta en spek

1
1
  • 150 g penne

Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de pasta en eventueel wat zout toe en kook in 8 min. beetgaar.

2
2
  • 100 g spekreepjes

Verhit ondertussen de hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5 min. krokant.

3
3
  • 390 g artisjokharten
  • 2 takjes tijm
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook

Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in parten. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Maak de ui en knoflook schoon en snijd fijn.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4

Voeg de artisjok, ¾ van de tijm, ui en knoflook toe aan het spek en bak nog 3 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 100 g ricotta

Giet de pasta af en vang 1 kopje kookvocht op. Roer de pasta met het kookvocht en de ricotta door de artisjokharten en het spek.

6
6
  • 30 g regato kaas 40+ geschaafd

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de borden en bestrooi met de rest van de tijm en de kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.