No­ten­fud­ge

Wij dagen je uit: probeer maar eens 1 stukje van deze fudge te nemen. We weten zeker dat het daar niet bij blijft.

  • gebak
  • 36 stuks
  • 95 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. wachten
(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Wij dagen je uit: probeer maar eens 1 stukje van deze fudge te nemen. We weten zeker dat het daar niet bij blijft. 36 stuks
1 3

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • ovenschaal (14 x 22 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan, laat afkoelen op een bord en hak grof.
  2. Verwarm de melk op laag vuur in een steelpannetje. Voeg vervolgens de notenpasta, boter, het vanille-extract en een mespunt zout toe. Blijf 5 min. roeren, totdat het mengsel stevig wordt. Neem de pan van het vuur en meng de hazelnoten erdoor. Bekleed de ovenschaal met bakpapier. Doe het mengsel erin en zet minimaal 1½ uur in de vriezer. Snijd de fudge vervolgens in stukken en serveer.

bewaartip:

Je kunt de fudge afgedekt een week bewaren in de koelkast en maximaal 3 maanden in de vriezer. Snijd de fudge wel eerst in stukken voordat je ’m invriest.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 95 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 15 mg
  • vezels 1 g
Tags

Notenfudge

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

No­ten­fud­ge

1
1
  • 95 g hazelnoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin.

2
2

Neem uit de pan, laat afkoelen op een bord en hak grof.

3
3
  • 397 g gecondenseerde melk
  • 170 g gemengde notenpasta
  • 50 g boter
  • 2 tl vanille-extract

Verwarm de melk op laag vuur in een steelpannetje. Voeg vervolgens de notenpasta, boter, het vanille-extract en een mespunt zout toe.

4
4

Blijf 5 min. roeren, totdat het mengsel stevig wordt.

5
5

Neem de pan van het vuur en meng de hazelnoten erdoor. Bekleed de ovenschaal met bakpapier.

6
6

Doe het mengsel erin en zet minimaal 1½ uur in de vriezer. Snijd de fudge vervolgens in stukken en serveer.

bewaartip:

Je kunt de fudge afgedekt een week bewaren in de koelkast en maximaal 3 maanden in de vriezer. Snijd de fudge wel eerst in stukken voordat je ’m invriest.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.