Hoi­sin chic­ken wings met noe­dels

Kippenvleugels mag je (moét je) met je handen eten. Pas op: de kans is groot dat je je vingers wil aflikken.

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Kippenvleugels mag je (moét je) met je handen eten. Pas op: de kans is groot dat je je vingers wil aflikken. 2 personen
3 8

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep de kippenvleugels om met de woksaus en bestrooi met peper. Leg ze in de ovenschaal. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en rooster de kip in ca. 30 min. gaar. Keer halverwege. Als de kip te donker wordt, dek dan af met aluminiumfolie.
  2. Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Halveer de babymais uit de beker wokgroente. Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en gember 2 min. Voeg alle groenten toe en roerbak 3 min. mee. Voeg de noedels en sojasaus toe en warm al omscheppend 1 min. mee. Verdeel de noedels over diepe borden, leg de kip erbij en garneer met het sesamzaad.

combinatietip:

Lekker met partjes limoen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 880 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 78 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 2.150 mg
  • vezels 7 g
Tags

Hoisin chicken wings met noedels

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hoi­sin chic­ken wings met noe­dels

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 550 g kippenvleugels
  • 160 g Han's daily wok chicken hoisin

Schep de kippenvleugels om met de woksaus en bestrooi met peper. Leg ze in de ovenschaal.

3
3

Zet de ovenschaal in het midden van de oven en rooster de kip in ca. 30 min. gaar.

4
4

Keer halverwege. Als de kip te donker wordt, dek dan af met aluminiumfolie.

5
5
  • 125 g eiernoedels

Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6
  • 1 teen knoflook
  • 2 cm gember
  • 400 g Aziatische wolgroente met babymaïs, taugé, rodekool, rode ui en sperziebonen
  • 2 el arachideolie

Snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Halveer de babymais uit de beker wokgroente. Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en gember 2 min.

7
7
  • 1 el sojasaus

Voeg alle groenten toe en roerbak 3 min. mee. Voeg de noedels en sojasaus toe en warm al omscheppend 1 min. mee.

8
8
  • 1 el geroosterd sesamzaad

Verdeel de noedels over diepe borden, leg de kip erbij en garneer met het sesamzaad.

combinatietip:

Lekker met partjes limoen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.