Gnoc­chi met Ita­li­aan­se ri­cot­ta-ge­hakt­bal­le­tjes

Vandaag eten we Italiaans en de balletjes maken we zelf met ricotta.

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Vandaag eten we Italiaans en de balletjes maken we zelf met ricotta. 4 personen
4 17

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de steelaanzetten en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit ⅓ van de olie in een hapjespan en bak de paprika en ui 5 min. op middelhoog vuur.
  2. Meng ondertussen het gehakt, de helft van de gehaktkruiden en de helft van de ricotta door elkaar. Bestrooi met ½ tl per 4 personen zout uit de stick. Draai met vochtige handen 3 balletjes per persoon van het gehakt. Voeg de knoflook, gehaktballetjes, tomatensaus uit het pakje en de passata toe aan de paprika in de hapjespan en laat 10 min. stoven met de deksel op de pan. Breng eventueel op smaak met zout uit de stick.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de gnocchi met de rest van de gehaktkruiden uit het pakje in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Serveer de gnocchi met de balletjes in tomatensaus. Schep de rest van de ricotta erop.

combinatietip:

Lekker met basilicum (in reepjes).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 900 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 102 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 2.190 mg
  • vezels 10 g
Tags

Gnocchi met Italiaanse ricotta-gehaktballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gnoc­chi met Ita­li­aan­se ri­cot­ta-ge­hakt­bal­le­tjes

1
1
  • 1 zak paprikamix
  • 1 teen knoflook

Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de steelaanzetten en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 1 el olijfolie
  • 150 g gesneden uien

Verhit de olie in een hapjespan en bak de paprika en ui 5 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 300 g rundergehakt
  • 62 g Europa Meatballs & Co. Italiaanse gehaktkruiden & tomaat basilicumsaus
  • 125 g ricotta

Meng ondertussen het gehakt, de helft van de gehaktkruiden en de helft van de ricotta door elkaar. Bestrooi met ½ tl per 4 personen zout uit de stick.

4
4

Draai met vochtige handen 12 balletjes van het gehakt.

5
5
  • 500 g passata di pomodoro

Voeg de knoflook, gehaktballetjes, tomatensaus uit het pakje en de passata toe aan de paprika in de hapjespan en laat 10 min. stoven met de deksel op de pan.

6
6

Breng eventueel op smaak met zout uit de stick.

7
7
  • 2 el olijfolie
  • 1 kg gnocchi
  • 62 g Europa Meatballs & Co. Italiaanse gehaktkruiden & tomaat basilicumsaus

Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de gnocchi met de rest van de gehaktkruiden uit het pakje in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.

8
8
  • 125 g ricotta

Serveer de gnocchi met de balletjes in tomatensaus. Schep de rest van de ricotta erop.

combinatietip:

Lekker met basilicum (in reepjes).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.