Fris ge­bak­je met le­mon curd

Een frisse vulling van mascarpone, lemon curd en kokos op een knapperige bodem van havermout en noten.

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 415 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Een frisse vulling van mascarpone, lemon curd en kokos op een knapperige bodem van havermout en noten. 8 personen
3 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer
  • springvorm (16 x 16 cm)
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de havermout en notenmix in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een fijn mengsel. Snijd de dadels in kleine stukjes en smelt de kokosolie. Voeg de dadels, kokosolie en honing toe aan de havermout en meng door elkaar. Vet de springvorm in. Bekleed de springvorm met bakpapier, verdeel het mengsel over de bodem en druk goed aan. Bak ca. 20 min. in de oven en laat afkoelen.
  2. Meng ondertussen de mascarpone met de lemon card en ¾ van de geraspte kokos en verdeel gelijkmatig over de bodem in de springvorm. Garneer met de rest van de kokos. Snijd in 8 stukken en serveer met een blaadje munt.

variatietip:

Je kunt er ook voor kiezen de bodem niet te bakken in de oven, maar van bakken wordt de bodem wel heel lekker krokant.

bewaartip:

Je kunt de bodem 2 dagen van tevoren bakken. Bewaar luchtdicht verpakt buiten de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 30 mg
  • vezels 4 g
Tags

Fris gebakje met lemon curd

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fris ge­bak­je met le­mon curd

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 100 g havermout
  • 50 g ongebrande notenmix

Doe de havermout en notenmix in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een fijn mengsel.

3
3
  • 75 g dadels zonder pit
  • 2 el kokosolie

Snijd de dadels in kleine stukjes en smelt de kokosolie.

4
4
  • 2 el honing

Voeg de dadels, kokosolie en honing toe aan de havermout en meng door elkaar.

5
5

Vet de springvorm in. Bekleed de springvorm met bakpapier, verdeel het mengsel over de bodem en druk goed aan.

6
6

Bak ca. 20 min. in de oven en laat afkoelen.

7
7
  • 250 g mascarpone
  • 4 el lemon curd
  • 73½ g geraspte kokos

Meng ondertussen de mascarpone met de lemon curd en ¾ van de geraspte kokos en verdeel gelijkmatig over de bodem in de springvorm.

8
8
  • 24½ g geraspte kokos
  • 4 takjes munt

Garneer met de rest van de kokos. Snijd in 8 stukken en serveer met een blaadje munt.

variatietip:

Je kunt er ook voor kiezen de bodem niet te bakken in de oven, maar van bakken wordt de bodem wel heel lekker krokant.

bewaartip:

Je kunt de bodem 2 dagen van tevoren bakken. Bewaar luchtdicht verpakt buiten de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.