In­di­a­se kip met bloem­kool en spi­na­zie

From India with love.

(38) waardeer
indiaas hoofdgerecht From India with love. 4 personen
4 38

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe, breng opnieuw aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.
  2. Snijd ondertussen de drumsticks op het vleesgedeelte 3 keer schuin in. Bestrooi ze met peper en eventueel zout. Verhit de olie in de braadpan en bak de drumsticks in 5 min. rondom goudbruin.
  3. Maak de ui schoon en snijd in halve ringen. Voeg samen met de garam masala toe aan de kip en bak 2 min. mee.
  4. Schenk de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Laat op laag vuur 20 min. met de deksel op de pan koken. Snijd ondertussen de bloemkoolroosjes kleiner en voeg de laatste 8 min. toe aan de curry. Halveer de cherrytomaten en voeg de laatste 2 min. toe. Voeg vlak voor het serveren de spinazie toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de curry met de rijst.

bereidingstip:

Je kunt deze kipstoof 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm voor serveren 6 min. op laag vuur en voeg op het laatste moment de spinazie toe.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 850 kcal
  • eiwit 50 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 505 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 50 2016 , Allerhande Box Week 44 2017 , Allerhande Box Week 25 2018

Indiase kip met bloemkool en spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­a­se kip met bloem­kool en spi­na­zie

1
1

Breng een ruime pan water aan de kook.

2
2
  • 300 g basmatirijst

Voeg als het water kookt de rijst toe, breng opnieuw aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.

3
3
  • 1120 g kipdrumsticks

Snijd ondertussen de drumsticks op het vleesgedeelte 3 keer schuin in. Bestrooi ze met peper en eventueel zout.

4
4
  • 2 el arachideolie

Verhit de olie in de braadpan en bak de drumsticks in 5 min. rondom goudbruin.

5
5
  • 2 uien
  • 2 tl garam masala

Maak de ui schoon en snijd in halve ringen. Voeg samen met de garam masala toe aan de kip en bak 2 min. mee.

6
6
  • 400 ml kokosmelk

Schenk de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Laat op laag vuur 20 min. met de deksel op de pan koken.

7
7
  • 400 g koelverse bloemkoolroosjes
  • 500 g cherrytomaten

Snijd ondertussen de bloemkoolroosjes kleiner en voeg de laatste 8 min. toe aan de curry. Halveer de cherrytomaten en voeg de laatste 2 min. toe.

8
8
  • 100 g babyspinazie

Voeg vlak voor het serveren de spinazie toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de curry met de rijst.

bereidingstip:

Je kunt deze kipstoof 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm voor serveren 6 min. op laag vuur en voeg op het laatste moment de spinazie toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.