Ca­pre­se pas­tei­tjes

Pasteitjes zonder vlees of vis, maar mét mozzarella, tomaatjes en basilicum.

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Pasteitjes zonder vlees of vis, maar mét mozzarella, tomaatjes en basilicum. 4 personen
3 11

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de pasteitjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. Schep uit de pan en laat afkoelen op een bord. Laat de mozzarella uitlekken en halveer de bolletjes. Snijd de cherrytomaten in 4 parten. Snijd het basilicum fijn en houd een blaadje per persoon apart voor garnering. Meng de pijnboompitten, mozzarella, tomaten, het gesneden basilicum, de balsamicoazijn en olie door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verdeel de rucola over de borden en leg op elk bord een pasteitje. Vul vlak voor het serveren de pasteitjes met het mengsel en verdeel de rest (je houdt ongeveer ⅓ over) rondom het pasteitje over de rucola. Garneer met het basilicumblaadje.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 215 mg
  • vezels 2 g
Tags

Caprese pasteitjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ca­pre­se pas­tei­tjes

1
1
  • 4 pasteitjes

Verwarm de pasteitjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 el pijnboompitten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. Schep uit de pan en laat afkoelen op een bord.

3
3
  • 150 g mini-buffelmozzarella
  • 250 g cherrytomaten

Laat de mozzarella uitlekken en halveer de bolletjes. Snijd de cherrytomaten in 4 parten.

4
4
  • 7½ g basilicum

Snijd het basilicum fijn en houd een blaadje per persoon apart voor garnering.

5
5
  • 1½ el balsamicoazijn
  • 1 el extra vierge olijfolie

Meng de pijnboompitten, mozzarella, tomaten, het gesneden basilicum, de balsamicoazijn en olie door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 40 g rucola

Verdeel de rucola over de borden en leg op elk bord een pasteitje.

7
7

Vul vlak voor het serveren de pasteitjes met het mengsel en verdeel de rest (je houdt ongeveer ⅓ over) rondom het pasteitje over de rucola.

8
8

Garneer met het basilicumblaadje.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.