Azi­a­ti­sche sa­la­de met ri­vier­kreef­tjes

Het is bijna alsof je sushi eet, maar dan in een salade. En zonder stokjes, handig!

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Het is bijna alsof je sushi eet, maar dan in een salade. En zonder stokjes, handig! 2 personen
2 6

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil en rasp de gember. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de gember en rijst 5 min. op middelhoog vuur.
  2. Meng ondertussen de rest van de olie, de rice vinegar en sojasaus tot een dressing. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd in halve ringetjes en meng door de dressing. Snijd de komkommertjes in plakjes. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep met een lepel het vruchtvlees eruit en snijd in blokjes. Schep de helft van de dressing, de rijst, komkommerplakjes, avocado en boerenkool door elkaar.
  3. Verdeel de rivierkreeftjes erover en besprenkel met de rest van de dressing.

combinatietip:

Lekker met koriander en limoensap.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.385 mg
  • vezels 7 g
Tags

Aziatische salade met rivierkreeftjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Azi­a­ti­sche sa­la­de met ri­vier­kreef­tjes

1
1
  • 2 cm verse gember
  • 1 el sesamolie
  • 300 g 1 minuut basmatirijst

Schil en rasp de gember. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de gember en rijst 5 min. op middelhoog vuur.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

2
2
  • 1 el sesamolie
  • 1 el rice vinegar
  • 2 el sojasaus

Meng ondertussen de rest van de olie, de rice vinegar en sojasaus tot een dressing.

3
3
  • 1 rode peper

Halveer de rode peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd in halve ringetjes en meng door de dressing.

4
4
  • 200 g snoepgroente komkommer
  • 1 avocado

Snijd de komkommertjes in plakjes. Snijd de avocado overlangs doormidden.

5
5

Verwijder de pit, schep met een lepel het vruchtvlees eruit en snijd in blokjes.

6
6
  • 40 g babyboerenkool

Schep de helft van de dressing, de rijst, komkommerplakjes, avocado en boerenkool door elkaar.

7
7
  • 100 g rivierkreeftjes

Verdeel de rivierkreeftjes erover en besprenkel met de rest van de dressing.

combinatietip:

Lekker met koriander en limoensap.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.