Olij­ven­ta­pe­na­de

Een tapenade doet het altijd goed bij de borrel. Cheers!

(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Een tapenade doet het altijd goed bij de borrel. Cheers! 8 personen
5 2

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Doe de olijven en knoflook uit het bakje met de kappertjes en oregano in een hoge beker. Haal de blaadjes van de peterselie en voeg deze met de tomaten en olie toe aan de olijven. Pureer met de staafmixer tot een grove tapenade. Breng op smaak met peper.

bereidingstip:

Je kunt de tapenade 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

serveertip:

Lekker bij de borrel op een bruschetta (geroosterd stukje brood) met wat rucola en mortadella (Italiaanse worst) of rauwe ham.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 120 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 625 mg
  • vezels 2 g
Tags

Olijventapenade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Olij­ven­ta­pe­na­de

1
1
  • 300 g olijven met knoflook
  • 2 el kappertjes
  • 1 tl gedroogde oregano

Doe de olijven en knoflook uit het bakje met de kappertjes en oregano in een hoge beker.

2
2
  • 3 takjes peterselie
  • 6 semi-zongedroogde tomaten
  • 2 el olijfolie

Haal de blaadjes van de peterselie en voeg deze met de tomaten en olie toe aan de olijven.

3
3

Pureer met de staafmixer tot een grove tapenade. Breng op smaak met peper.

bereidingstip:

Je kunt de tapenade 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

serveertip:

Lekker bij de borrel op een bruschetta (geroosterd stukje brood) met wat rucola en mortadella (Italiaanse worst) of rauwe ham.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.