Per­li­ne met broc­co­li & tar­tu­fo­saus

Italiaanse truffel, kaas en room in één saus. Kan het nóg beter?

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Italiaanse truffel, kaas en room in één saus. Kan het nóg beter? 2 personen
4 9

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de pancetta in 5 min. krokant. Keer halverwege. Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Neem de pancetta uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de ui 5 min. op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet. Kook de pasta in een ruime pan water in 4 min. gaar. Halveer de grote broccoliroosjes en voeg na 1 min. aan de pasta toe. Giet af.
  2. Voeg ondertussen de tartufosaus toe aan de uien en verwarm 3 min. op laag vuur. Verdeel de pasta en broccoli over diepe borden, verdeel de saus erover en verkruimel de pancetta erboven.

combinatietip:

Lekker met geschaafde Parmezaanse kaas.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 880 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 52 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 665 mg
  • vezels 10 g
Tags

Perline met broccoli & tartufosaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Per­li­ne met broc­co­li & tar­tu­fo­saus

1
1
  • 2 el olijfolie
  • 50 g pancetta
  • 1 rode ui

Verhit de olie in een koekenpan en bak de pancetta in 5 min. krokant. Keer halverwege. Snijd ondertussen de ui in halve ringen.

2
2

Neem de pancetta uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de ui 5 min. op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet.

3
3
  • 250 g perline con formaggio
  • 400 g broccoliroosjes

Kook de pasta in een ruime pan water in 4 min. gaar. Halveer de grote broccoliroosjes en voeg na 1 min. aan de pasta toe. Giet af.

4
4
  • 260 g tartufosaus

Voeg ondertussen de tartufosaus toe aan de uien en verwarm 3 min. op laag vuur.

5
5

Verdeel de pasta en broccoli over diepe borden, verdeel de saus erover en verkruimel de pancetta erboven.

combinatietip:

Lekker met geschaafde Parmezaanse kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.