Bli­ni's met zalm, bie­ten & ci­troen­crè­me

Je kent blini's misschien al met zalm, maar met biet zijn ze nóg lekkerder.

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje Je kent blini's misschien al met zalm, maar met biet zijn ze nóg lekkerder. 4 personen
0

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de gele schil van de citroen. Meng het citroenrasp met de crème fraîche. Snijd de bieten in dunne plakjes, zodat je per hapje 1 plakje biet hebt. Verwarm de blini’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Laat ondertussen de zalm uitlekken. Snijd de dille fijn. Meng de zalm met de dille en breng op smaak met versgemalen peper. Breng eventueel op smaak met wat citroensap. Beleg elke blini met 1 tl crème fraîche, 1 plakje biet en wat zalm.

variatietip:

Ook leuk als voor- of tussen- gerecht. Stapel 2 belegde blini’s op elkaar en serveer op een laagje rucola.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 315 mg
  • vezels 2 g
Tags

Blini's met zalm, bieten & citroencrème

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bli­ni's met zalm, bie­ten & ci­troen­crè­me

1
1
  • 1 citroen
  • 100 g crème fraîche

Rasp de gele schil van de citroen. Meng het citroenrasp met de crème fraîche.

2
2
  • 2 gekookte bieten
  • 16 blini's

Snijd de bieten in dunne plakjes, zodat je per hapje 1 plakje biet hebt. Verwarm de blini’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 213 g Wild gevangen roze zalm
  • 3¾ g dille

Laat ondertussen de zalm uitlekken. Snijd de dille fijn. Meng de zalm met de dille en breng op smaak met versgemalen peper.

4
4

Breng eventueel op smaak met wat citroensap.

5
5

Beleg elke blini met 1 tl crème fraîche, 1 plakje biet en wat zalm.

variatietip:

Ook leuk als voor- of tussen- gerecht. Stapel 2 belegde blini’s op elkaar en serveer op een laagje rucola.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.