Help-mee-pad­den­stoe­len­taart met tuin­krui­den

Heel makkelijk, dus leuk om met kids te maken!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 655 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Heel makkelijk, dus leuk om met kids te maken! 4 personen
3 9

Ingrediënten

Keukenspullen
  • rechthoekige ovenschaal (20 x 30 cm)
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg uit met behulp van het bakpapier en leg het met het bakpapier naar beneden in de ovenschaal. Snijd de overhangende randen eraf.
  2. Klop de eieren los in een kom met de crème fraîche en de helft van de kaas. Voeg de paddestoelen en soepgroente toe. Voeg naar smaak peper en zout toe. Verdeel het mengsel over de bodem van de ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas.
  3. Bak de taart in ca. 45 min. onder in de oven gaar. Dek de taart na ca. 20 min. af met aluminiumfolie, zodat deze niet te bruin wordt.
  4. Klop ondertussen een dressing van de olie, azijn en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing vlak voor het serveren met de sla en serveer bij de taart.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 23 g
  • natrium 1.200 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 50 2016

Help-mee-paddenstoelentaart met tuinkruiden

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Help-mee-pad­den­stoe­len­taart met tuin­krui­den

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 260 g vers flammkuchendeeg

Rol het deeg uit met behulp van het bakpapier en leg het met het bakpapier naar beneden in de ovenschaal. Snijd de overhangende randen eraf.

3
3
  • 3 eieren
  • 200 g crème fraîche
  • 90 g geraspte belegen 48+ kaas

Klop de eieren los in een kom met de crème fraîche en de kaas.

4
4
  • 200 g paddenstoelenmix oesterzwam, gele paprika, bosui en peterselie
  • 500 g tuinkruiden soepgroente

Voeg de paddenstoelen en soepgroente toe. Voeg naar smaak peper en eventueel zout toe.

5
5
  • 85 g geraspte belegen 48+ kaas

Verdeel het mengsel over de bodem van de ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas.

6
6

Bak de taart in ca. 45 min. onder in de oven gaar. Dek de taart na ca. 20 min. af met aluminiumfolie, zodat deze niet te bruin wordt.

7
7
  • 2 el olijfolie
  • ½ el azijn
  • 1 tl mosterd

Klop ondertussen een dressing van de olie, azijn en mosterd. Breng op smaak met peper en zout.

8
8

Meng de dressing vlak voor het serveren met de sla en serveer bij de taart.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.