Rijk­ge­vul­de Ita­li­aan­se kip­pen­soep

Goedgevulde maaltijdsoep met venkel, Italiaanse groente en kip: squisito!

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Goedgevulde maaltijdsoep met venkel, Italiaanse groente en kip: squisito! 4 personen
3 7

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkel af. Halveer de knol, verwijder de harde kern en snijd in dunne reepjes.
  2. Doe de bouillon in een soeppan en voeg nog een (krachtbouillon)pot water per persoon toe. Voeg de venkel, roerbakgroente en kip toe. Breng tegen de kook aan. Laat 10 min. op laag vuur garen.
  3. Doe de bonen in een vergiet en spoel af. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft uit. Voeg de bonen, het citroenrasp en de tuinerwten toe aan de soep en warm 2 min. mee. Breng de soep op smaak met het citroensap. Verdeel de soep over diepe borden en serveer.

combinatietip:

Lekker met Pecorino Romano 47+.

video

Ven­kel be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 445 mg
  • vezels 10 g
Tags

Rijkgevulde Italiaanse kippensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijk­ge­vul­de Ita­li­aan­se kip­pen­soep

1
1
  • 1 venkelknol

Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkel af. Halveer de knol, verwijder de harde kern en snijd in dunne reepjes.

Venkel bereiden

Instructievideo

01:54 min.

2
2
  • 350 ml krachtbouillon kip
  • 400 g Italiaanse roerbakgroente cavolo nero
  • 250 g scharrel kipfilets

Doe de bouillon in een soeppan en voeg nog een (krachtbouillon)pot water per persoon toe. Voeg de venkel, roerbakgroente en kip toe.

3
3

Breng tegen de kook aan. Laat 10 min. op laag vuur garen.

4
4
  • 800 g cannellinibonen
  • 1 citroen

Doe de bonen in een vergiet en spoel af. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft uit.

5
5
  • 200 g tuinerwten

Voeg de bonen, het citroenrasp en de tuinerwten toe aan de soep en warm 2 min. mee.

6
6

Breng de soep op smaak met het citroensap. Verdeel de soep over diepe borden en serveer.

combinatietip:

Lekker met Pecorino Romano 47+.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.