Aard­ap­pel­taart van Pe­ru­pas

Romig bijgerecht met feestelijke aardappelen en twee soorten kaas.

  • bijgerecht
  • 8 personen
  • 280 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 40 min. oventijd
(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Romig bijgerecht met feestelijke aardappelen en twee soorten kaas. 8 personen
2 2

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (∅ 24 cm)
  • blindbakvulling

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randen in. Bekleed de bodem en ca. 3 cm van de rand met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg en leg er een stuk bakpapier op. Doe de blindbakvulling erin. Bak de bodem ca. 15 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en verwijder de bonen. Bak nog 10 min.
  2. Kook ondertussen de aardappels met schil in een laagje water met zout 10 min. Giet af en laat ca. 10 min. afkoelen Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Meng de roomkaas, Parmezaanse kaas en salie door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de aardappels met een scherp mesje in dunne plakjes van 3 mm. Neem de vorm uit de oven en verdeel het kaasmengsel over de bodem. Splits het ei en klop de dooier los. Verdeel de aardappels dakpansgewijs en in cirkels over de kaasvulling. Bestrijk de randen met het eigeel.
  3. Bak de taart nog 25 min. in het midden van de oven. Dek eventueel halverwege af met aluminiumfolie als het te bruin wordt.

variatietip:

Je kunt de Perupas aardappelmix ook vervangen door zoete aardappels.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 430 mg
  • vezels 2 g
Tags

Aardappeltaart van Perupas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel­taart van Pe­ru­pas

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 15 g boter

Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randen in.

3
3
  • 5 plakken bladerdeeg

Bekleed de bodem en ca. 3 cm van de rand met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg en leg er een stuk bakpapier op. Doe de blindbakvulling erin.

4
4

Bak de bodem ca. 15 min. in het midden van de oven.

5
5

Neem uit de oven en verwijder de bonen. Bak nog 10 min.

6
6
  • 250 g kleurrijke Perupas aardappelmix

Kook ondertussen de aardappels met schil in een laagje water met zout 10 min. Giet af en laat ca. 10 min. afkoelen

7
7
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 250 g roomkaas
  • 1 tl gedroogde salie

Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Meng de roomkaas, Parmezaanse kaas en salie door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Snijd de aardappels met een scherp mesje in dunne plakjes van 3 mm.

9
9

Neem de vorm uit de oven en verdeel het kaasmengsel over de bodem.

10
10
  • 1 ei

Splits het ei en klop de dooier los. Verdeel de aardappels dakpansgewijs en in cirkels over de kaasvulling. Bestrijk de randen met het eigeel.

11
11

Bak de taart nog 25 min. in het midden van de oven. Dek eventueel halverwege af met aluminiumfolie als het te bruin wordt.

variatietip:

Je kunt de Perupas aardappelmix ook vervangen door zoete aardappels.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.