Snel­le olie­bol­len

Klaar voor oudejaarsavond? Wij wel! Deze easy oliebollen zijn namelijk zó klaar

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak Klaar voor oudejaarsavond? Wij wel! Deze easy oliebollen zijn namelijk zó klaar 12 stuks
2 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • handmixer
  • ijsbolletjestang

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit de olie in een pan of frituurpan tot 180 °C. Doe ondertussen het bakmeel, zout en de karnemelk in een kom en mix tot een beslag. Meng de rozijnen erdoor. Schep met een ijslepel 6 bolletjes beslag in de olie en bak in ca. 7 min. goudbruin en gaar. Schep de oliebollen met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van het beslag. Serveer met poedersuiker.

variatietip:

De oliebollen zijn koud ook lekker. Laat ze afgedekt buiten de koelkast afkoelen.

video

Olie­bol­len bak­ken

Kookles - 04:48 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 335 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Snelle oliebollen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le olie­bol­len

1
1
  • 1 liter arachideolie

Verhit de olie in een pan of frituurpan tot 180 °C.

2
2
  • 500 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl zout
  • 500 ml karnemelk
  • 100 g rozijnen

Doe ondertussen het bakmeel, zout en de karnemelk in een kom en mix tot een beslag. Meng de rozijnen erdoor.

3
3

Schep met een ijslepel 6 bolletjes beslag in de olie en bak in ca. 7 min. goudbruin en gaar.

4
4
  • 1 el poedersuiker

Schep de oliebollen met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van het beslag. Serveer met poedersuiker.

variatietip:

De oliebollen zijn koud ook lekker. Laat ze afgedekt buiten de koelkast afkoelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.