Kip­pas­tei

Die laagjes zien er niet alleen leuk uit op tafel, de smaken passen ook nog eens perfect bij elkaar.

  • voorgerecht
  • 10 stuks
  • 310 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 3 u. 30 min. wachten
    • 1 uur oventijd
(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Die laagjes zien er niet alleen leuk uit op tafel, de smaken passen ook nog eens perfect bij elkaar. 10 stuks
3 13

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cakevorm (1 liter)
  • keukenmachine
  • braadslede

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Doe de kipdijfilet met de eieren, dragon, port en het zout in de keukenmachine en maal fijn. Bekleed de cakevorm met de plakjes katenspek.
  2. Schep ¼ van het kipmengsel in de vorm. Verdeel de pistachenoten erover. Dek af met ¼ van het kipmengsel. Leg de eendenhaasjes erop. Dek weer af met ¼ van het kipmengsel. Verdeel de tomaatjes erover en dek af met de rest van de kip. Vouw de overhangende plakjes spek naar binnen. Zet de cakevorm in een braadslede in de oven en vul de braadslede tot halverwege met water. Bak de pastei in ca. 1 uur iets onder het midden van de oven. Neem uit de oven en schenk het vrijgekomen vet uit de pastei. Laat in de vorm afkoelen. Dit duurt ca. 3½ uur. Stort de pastei op een plank en snijd in plakken.

bereidingstip:

Je kunt deze pastei vijf dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

combinatietip:

Lekker met cranberrycompote en slamelange.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 465 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Kippastei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­pas­tei

1
1

Verwarm de oven voor op 150 °C.

2
2
  • 1 kg scharrelkipdijfilet
  • 2 eieren
  • 3 tl gedroogde dragon
  • 50 ml rode port
  • 2 tl zout
  • 150 g katenspek

Doe de kipdijfilet met de eieren, dragon, port en het zout in de keukenmachine en maal fijn. Bekleed de cakevorm met de plakjes katenspek.

3
3
  • 75 g pistachenoten

Schep ¼ van het kipmengsel in de vorm. Verdeel de pistachenoten erover. Dek af met ¼ van het kipmengsel.

4
4
  • 4 eendenhaasjes

Leg de eendenhaasjes erop. Dek weer af met ¼ van het kipmengsel.

5
5
  • 100 g semi-gedroogde tomaten

Verdeel de tomaatjes erover en dek af met de rest van de kip. Vouw de overhangende plakjes spek naar binnen.

6
6

Zet de cakevorm in een braadslede in de oven en vul de braadslede tot halverwege met water. Bak de pastei in ca. 1 uur iets onder het midden van de oven.

7
7

Neem uit de oven en schenk het vrijgekomen vet uit de pastei. Laat in de vorm afkoelen. Dit duurt ca. 3½ uur.

8
8

Stort de pastei op een plank en snijd in plakken.

bereidingstip:

Je kunt deze pastei vijf dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

combinatietip:

Lekker met cranberrycompote en slamelange.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.