Var­kens­fi­let­rol­la­de met prui­men en spek

Ingepakt in spek en gevuld met fruit en noten. Eén grote kerstverrassing, dat is deze rollade.

  • hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 310 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 u. 10 min. wachten
    • 50 min. oventijd
(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Ingepakt in spek en gevuld met fruit en noten. Eén grote kerstverrassing, dat is deze rollade. 8 personen
3 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • langwerpig ovenschaaltje 15 x 20 cm
  • vleesthermometer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de rollade ca. 1 uur op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 175 ° C.
  2. Schil de appel, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
  3. Verwijder het elastiek van de rollade. Snijd de rollade in de lengte vanaf de bovenkant in tot iets voorbij het midden van het vlees. Snijd vanaf deze insnede 4 cm naar links en 4 cm naar rechts. Leg de plakjes katenspek in 2 rijen en dakpansgewijs op een snijplank. Leg de rollade erop en klap het vlees open. Verdeel de pruimen, stukjes appel en cashewnoten over het vlees en rol met het spek er omheen weer zo strak mogelijk op. Span de extra elastiekjes uit de verpakking in de lengte en in de breedte om de rollade.
  4. Verhit de boter in een koekenpan. Bak het vlees in 4 min. rondom bruin en leg in de ovenschaal. Steek de thermometer in de rollade maar zorg dat hij de vulling niet raakt. Bak het vlees in het midden van de oven tot het de kerntemperatuur heeft bereikt van 68 °C. Dit duurt ca. 50 min. Neem het vlees uit de oven en laat 10 min. afgedekt met aluminiumfolie rusten. Snijd de rollade in plakken.

bereidingstip:

Je kunt de rollade al 1 dag van te voren vullen en opbinden. Wil je het vlees ook 1 dag van tevoren al aanbraden? Laat het dan na het opbinden eerst 1 uur op kamertemperatuur komen. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 620 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Varkensfiletrollade met pruimen en spek

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Var­kens­fi­let­rol­la­de met prui­men en spek

1
  • 1 varkensfiletrollade

Laat de rollade ca. 1 uur op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 175 ° C.

2
  • ½ friszure appel

Schil de appel, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in stukjes.

3

Verwijder het elastiek van de rollade. Snijd de rollade in de lengte vanaf de bovenkant in tot iets voorbij het midden van het vlees.

4

Snijd vanaf deze insnede 4 cm naar links en 4 cm naar rechts.

5
  • 100 g katenspek

Leg de plakjes katenspek in 2 rijen en dakpansgewijs op een snijplank. Leg de rollade erop en klap het vlees open.

6
  • 6 gewelde pruimen zonder pit
  • 30 g gezouten cashewnoten

Verdeel de pruimen, stukjes appel en cashewnoten over het vlees en rol met het spek er omheen weer zo strak mogelijk op.

7

Span de extra elastiekjes uit de verpakking in de lengte en in de breedte om de rollade.

8
  • 25 g boter

Verhit de boter in een koekenpan. Bak het vlees in 4 min. rondom bruin en leg in de ovenschaal.

9

Steek de thermometer in de rollade maar zorg dat hij de vulling niet raakt.

10

Bak het vlees in het midden van de oven tot het de kerntemperatuur heeft bereikt van 68 °C. Dit duurt ca. 50 min.

11

Neem het vlees uit de oven en laat 10 min. afgedekt met aluminiumfolie rusten. Snijd de rollade in plakken.

bereidingstip:

Je kunt de rollade al 1 dag van te voren vullen en opbinden. Wil je het vlees ook 1 dag van tevoren al aanbraden? Laat het dan na het opbinden eerst 1 uur op kamertemperatuur komen. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.