Zalm met krui­den­korst

Geef je zalm ook een warme jas. Van peterselie en panko, bijvoorbeeld.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 375 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Geef je zalm ook een warme jas. Van peterselie en panko, bijvoorbeeld. 4 personen
3 38

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Pers de knoflook. Halveer de citroen, rasp de gele schil van een citroenhelft en snijd de andere helft in schijfjes. Snijd de peterselie fijn. Meng met de knoflook en 1 el citroenrasp per 4 personen. Voeg de panko toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Splits het ei en klop het eiwit los met een garde (de dooier wordt niet gebruikt). Meng het eiwit door het peterseliemengsel. Leg de zalm in de ovenschaal en bestrooi met peper en eventueel zout. Schep het eiwitmengsel er op.
  3. Bak de zalm in het midden van de oven, 15 min. bij een plat stuk en 20 min. bij een dikker stuk. Neem de zalm uit de oven, leg voorzichtig op een platte schaal en serveer met de schijfjes citroen.

bereidingstip:

Je kunt het peterseliemengsel een halve dag van tevoren maken. Meng het eiwit er pas door net voordat de zalm de oven in gaat.

combinatietip:

Lekker met gekookte bospeen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 110 mg
Tags
Ook te zien in

Zalm met kruidenkorst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm met krui­den­korst

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • ½ teen teen knoflook
  • 1 citroen

Pers de knoflook. Halveer de citroen, rasp de gele schil van een citroenhelft en snijd de andere helft in schijfjes.

3
  • 20 g platte peterselie
  • 25 g panko

Snijd de peterselie fijn. Meng met de knoflook en 1 el citroenrasp per 4 personen. Voeg de panko toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
  • 1 ei

Splits het ei en klop het eiwit los met een garde (de dooier wordt niet gebruikt). Meng het eiwit door het peterseliemengsel.

5
  • 650 g zalmfilet aan een stuk

Leg de zalm in de ovenschaal en bestrooi met peper en eventueel zout. Schep het eiwitmengsel er op.

6

Bak de zalm in het midden van de oven, 15 min. bij een plat stuk en 20 min. bij een dikker stuk.

7

Neem de zalm uit de oven, leg voorzichtig op een platte schaal en serveer met de schijfjes citroen.

bereidingstip:

Je kunt het peterseliemengsel een halve dag van tevoren maken. Meng het eiwit er pas door net voordat de zalm de oven in gaat.

combinatietip:

Lekker met gekookte bospeen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.