Pe­ru­aan­se oer­aard­ap­pel­tjes met ro­ze­ma­rijn­olie

Deze aardappeltjes zijn niet alleen heel bijzonder om te zien, maar ook de smaak en structuur is verrassend.

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Deze aardappeltjes zijn niet alleen heel bijzonder om te zien, maar ook de smaak en structuur is verrassend. 4 personen
4 7

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de aardappeltjes samen met het water en eventueel zout in een hapjespan. Breng aan de kook en kook met de deksel op de pan 10 min. Giet af en laat afkoelen. Snijd de aardappeltjes in kwarten.
  2. Verhit ondertussen de olie in een steelpan op laag vuur. Duw met een zwaar voorwerp op de takjes rozemarijn zodat de naaldjes kneuzen en voeg toe aan de olie. Laat 15 min. trekken op zeer laag vuur.
  3. Verdeel de aardappelen over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met een deel van de olie (bewaar de rest in een afgesloten potje). Bestrooi met het zeezout en rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

Tip:

Je kunt deze aardappeltjes t/m stap 2 een dag van tevoren maken. Bewaar in de koelkast.

Tip:

Je kunt de rest van de rozemarijnolie gebruiken als smaakmaker in een salade of om vlees mee te bestrijken voor het grillen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 210 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Peruaanse oeraardappeltjes met rozemarijnolie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pe­ru­aan­se oer­aard­ap­pel­tjes met ro­ze­ma­rijn­olie

1
1

Verwarm de oven voor op 200°C.

2
2
  • 1 kg kleurrijke Perupas aardappelmix
  • 500 ml kraanwater

Doe de aardappeltjes samen met het water en eventueel zout in een hapjespan.

3
3

Breng aan de kook en kook met de deksel op de pan 10 min. Giet af en laat afkoelen. Snijd de aardappeltjes in kwarten.

4
4
  • 100 ml olijfolie

Verhit ondertussen de olie in een steelpan op laag vuur.

5
5
  • 15 g rozemarijn

Duw met een zwaar voorwerp op de takjes rozemarijn zodat de naaldjes kneuzen en voeg toe aan de olie. Laat 15 min. trekken op zeer laag vuur.

6
6

Verdeel de aardappelen over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met een deel van de olie (bewaar de rest in een afgesloten potje).

7
7
  • 1 tl grof zeezout

Bestrooi met het zeezout en rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.