Ka­bel­jauw­haas­je met beur­ré blanc

Een klassiek gerecht met een subtiele smaak. Licht, fris en zacht: het perfecte trio.

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een klassiek gerecht met een subtiele smaak. Licht, fris en zacht: het perfecte trio. 4 personen
3 17

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de sjalot en doe samen met de wijn in een steelpan. Breng aan de kook en laat de wijn in 5-10 min. op hoog vuur tot de helft inkoken. Snijd ondertussen bijna alle boter in kleine blokjes. Houd een klein beetje boter achter om de vis in te bakken. Schenk de wijn door een zeef en doe terug in de pan. Zet op het kleinste pitje en roer met een garde de boter geleidelijk door de wijn tot een lichtgebonden saus. Neem van het vuur af en breng op smaak met witte peper en zout.
  2. Verhit de rest van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bestrooi de kabeljauw met peper, eventueel zout en de bloem. Bak de vis 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
  3. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Klop het citroensap door de wijnsaus. Verdeel de kabeljauwhaas in stukken en leg op elk bord een stuk. Verdeel over elk stuk kabeljauwhaas 1 el beurre blanc en bestrooi met de peterselie. Serveer de rest van de saus er apart bij.

bereidingstip:

Je kunt de saus zonder het citroensap een dag van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Verwarm al kloppend met een garde terwijl je de vis bakt. Voeg daarna pas het citroensap toe aan de saus.

variatietip:

Ook lekker met roomsaus. Een heerlijke saus met knoflook, gevogeltefond, soepgroenten en natuurlijk slagroom. Valt zeker bij je kinderen in de smaak. Het recept vind je op ah.nl/allerhande/roomsaus.

variatietip:

Ook lekker met gepofte-knoflooksaus. Een frisse saus met mayonaise, yoghurt en gepofte knoflook uit de oven. Kijk op ah.nl/allerhande/gepofte-knoflook voor het recept.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 395 mg
Tags
Ook te zien in

Kabeljauwhaasje met beurré blanc

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ka­bel­jauw­haas­je met beur­ré blanc

1
1
  • 1 sjalot
  • 100 ml droge witte wijn

Snipper de sjalot en doe samen met de wijn in een steelpan. Breng aan de kook en laat de wijn in 5-10 min. op hoog vuur tot de helft inkoken.

2
2
  • 225 g koude boter

Snijd ondertussen de boter in kleine blokjes. Schenk de wijn door een zeef en doe terug in de pan.

3
3

Zet op het kleinste pitje en roer met een garde de boter geleidelijk door de wijn tot een lichtgebonden saus.

4
4

Neem van het vuur af en breng op smaak met witte peper en zout.

5
5
  • 25 g koude boter
  • 4 kabeljauwhaasjes
  • 1 el bloem

Verhit de rest van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bestrooi de kabeljauw met peper, eventueel zout en de bloem.

6
6

Bak de vis 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.

7
7
  • 15 g platte peterselie
  • 1 el citroensap

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Klop het citroensap door de wijnsaus.

8
8

Verdeel de kabeljauwhaas in stukken en leg op elk bord een stuk. Verdeel over elk stuk kabeljauwhaas 1 el beurre blanc en bestrooi met de peterselie.

9
9

Serveer de rest van de saus er apart bij.

bereidingstip:

Je kunt de saus zonder het citroensap een dag van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Verwarm al kloppend met een garde terwijl je de vis bakt. Voeg daarna pas het citroensap toe aan de saus.

variatietip:

Ook lekker met roomsaus. Een heerlijke saus met knoflook, gevogeltefond, soepgroenten en natuurlijk slagroom. Valt zeker bij je kinderen in de smaak. Het recept vind je op ah.nl/allerhande/roomsaus.

variatietip:

Ook lekker met gepofte-knoflooksaus. Een frisse saus met mayonaise, yoghurt en gepofte knoflook uit de oven. Kijk op ah.nl/allerhande/gepofte-knoflook voor het recept.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.