Ri­beye-roll met tijm, knof­look en krui­den­bo­ter

Een goed stuk vlees heeft niet veel meer nodig dan de beste kruiden.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 540 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 u. 10 min. wachten
    • 35 min. oventijd
(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een goed stuk vlees heeft niet veel meer nodig dan de beste kruiden. 4 personen
3 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vershoudfolie
  • vleesthermometer
  • langwerpig ovenschaaltje 15 x 20 cm

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe 4/5 van de boter in een kom en meng met de al-andalus en het zeezout. Snijd de peterselie fijn en meng door de boter. Leg de kruidenboter op een dubbel stuk vershoudfolie. Rol de folie eromheen en draai de uiteinden in tegengestelde richting dicht, zodat je een worstje van ca. 4 cm doorsnee krijgt. Laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
  2. Laat ondertussen de ribeye-roll ca. 1 uur op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 160 °C. Verhit de rest van de boter met de knoflook en de tijm in een koekenpan. Bak het vlees in 4 min. rondom bruin. Leg in de ovenschaal en schenk het bakvet met de tijm en knoflook erover. Steek de vleesthermometer in het dikste deel van het vlees.
  3. Bak het vlees in het midden van de oven tot het de kerntemperatuur heeft bereikt. Dit kan variëren tussen 56 °C (rare, na ca. 25 min.), 60 °C (medium, na ca. 30 min.), 65 °C (well done, na ca. 35 min.). Neem het vlees uit de oven en laat 10 min. rusten. Verwijder de vershoudfolie van de kruidenboter en snijd de boter in plakjes. Verwijder de touwtjes van de ribeye, snijd het vlees in plakken en leg de plakjes boter erop.

bereidingstip:

Je kunt de kruidenboter (stap 1) maximaal een week van tevoren maken. Het vlees kun je een dag van tevoren aanbraden en alvast in de ovenschaal doen. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat twee uur voor je het vlees in de oven doet op kamertemperatuur komen.

combinatietip:

Lekker met Hasselback ovenaardappelen (AH Feestfavoriet).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 24 g
  • natrium 285 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Ribeye-roll met tijm, knoflook en kruidenboter

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­beye-roll met tijm, knof­look en krui­den­bo­ter

1
1
  • 100 g boter
  • 1 el al-andalus
  • 1 tl grof zeezout
  • 20 g platte peterselie

Doe de boter in een kom en meng met de al-andalus en het zeezout. Snijd de peterselie fijn en meng door de boter.

2
2

Leg de kruidenboter op een dubbel stuk vershoudfolie.

3
3

Rol de folie eromheen en draai de uiteinden in tegengestelde richting dicht, zodat je een worstje van ca. 4 cm doorsnee krijgt.

4
4

Laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

5
5
  • 700 g Back Angus ribeye-roll

Laat ondertussen de ribeye-roll ca. 1 uur op kamertemperatuur komen.

6
6

Verwarm de oven voor op 160 °C.

7
7
  • 4 tenen knoflook
  • 25 g boter
  • 3 takjes tijm

Pel de knoflook. Verhit de rest van de boter met de knoflook en de tijm in een koekenpan. Bak het vlees in 4 min. rondom bruin.

8
8

Leg in de ovenschaal en schenk het bakvet met de tijm en knoflook erover. Steek de vleesthermometer in het dikste deel van het vlees.

9
9

Bak het vlees in het midden van de oven tot het de kerntemperatuur heeft bereikt.

10
10

Dit kan variëren tussen 56 °C (rare, na ca. 25 min.), 60 °C (medium, na ca. 30 min.), 65 °C (well done, na ca. 35 min.).

11
11

Neem het vlees uit de oven en laat 10 min. rusten. Verwijder de vershoudfolie van de kruidenboter en snijd de boter in plakjes.

12
12

Verwijder de touwtjes van de ribeye, snijd het vlees in plakken en leg de plakjes boter erop.

bereidingstip:

Je kunt de kruidenboter (stap 1) maximaal een week van tevoren maken. Het vlees kun je een dag van tevoren aanbraden en alvast in de ovenschaal doen. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat twee uur voor je het vlees in de oven doet op kamertemperatuur komen.

combinatietip:

Lekker met Hasselback ovenaardappelen (AH Feestfavoriet).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.